Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
36
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Blog 15 mythes over betrokkenheid doorgeprikt ..
Blog

15 mythes over betrokkenheid doorgeprikt ..

U begrijpt dat het belangrijk is om medewerkers te hebben die betrokken zijn bij uw bedrijf. Veel bedrijven begrijpen dat en stoppen er geld en moeite in om die betrokkenheid te vergroten. Tot nu toe levert dat echter nog niet het verwachte succes op, in elk geval niet meetbaar.

Het wordt dus tijd om in 15 punten de harde waarheid te vertellen over het bevorderen van betrokkenheid bij werknemers. Hou u vast!

 1. Extraatjes, leuke cadeautjes en personeelsfeesten creëren geen hoge betrokkenheid bij uw medewerkers. Werkervaringen waar men voldoening uit kan halen wel, zoals bij een zeer tevreden klant.
 2. Wanneer u als manager uw werknemers verwent zoals een ouder zijn kinderen verwent, zorgt u niet voor betrokken medewerkers. U creëert slechts kinderachtige medewerkers voor wie het nooit genoeg is.
 3. Alles doet ertoe op gebied van betrokkenheid. Alles doet ertoe, omdat iedere interactie, iedere communicatie, elke beslissing in potentie de betrokkenheid van medewerkers kan beïnvloeden – positief of negatief.
 4. Betrokkenheid wordt in elk contact met de werknemer opgebouwd. Of beschadigd.
 5. Betrokkenheid zonder vertrouwen is onmogelijk. En voor beide geldt: het komt te voet en gaat te paard. Oftewel: wat met veel moeite is opgebouwd kan door één domme actie teniet gedaan worden.
 6. Vraag uw medewerkers wat er volgens hen nodig is om hun betrokkenheid bij uw bedrijf te vergroten. Breng wat u hoort in praktijk. U krijgt echter alleen waardevolle informatie als u weet hoe u voor medewerkers een veilige omgeving creëert, waarin ze openhartig kunnen spreken.
 7. Als u uw medewerkers niet om feedback vraagt, vraagt u om moeilijkheden.
 8. Vraag medewerkers alleen om hun mening als u er ook echt iets mee gaat doen.
 9. Verwacht niet van medewerkers dat ze om u of om uw doelstellingen geven als ze het gevoel hebben dat u niet om hen geeft.
 10. Probeer medewerkers niet het gevoel te geven dat ze er toe doen. Ontwerp hun functies zodanig en geef hen voldoende autonomie zodat ze er echt toe doen.
 11. U heeft een bedrijf, geen zorginstelling voor werknemers met problemen. En u bent een manager, geen therapeut. Kortom: hou het zakelijk. Er moet ook nog gewoon geld verdiend worden.
 12. Onzekerheid zorgt voor angst. Angstige medewerkers zijn niet bezig met het realiseren van uw doelstellingen. Ze zijn bezig met hun eigen angst (en het verminderen daarvan).
 13. Veel onzekerheid is onnodig omdat ze het gevolg is van slechte communicatie. Doe daar als eerste iets aan.
 14. Als medewerkers weten “waarom” zij iets doen, kunnen zij makkelijker bedenken “wat” ze moeten doen en “hoe” dat moet. Klik hier voor de verkorte (5 min.) uitleg van Simon Sinek over Why, How and What.
 15. Als u als manager de betrokkenheid van medewerkers wilt verbeteren kunt u veel doen. Als u zich maar concentreert op datgene waar u zelf controle over hebt, en niet op zaken die buiten uw invloedssfeer liggen.

Durft u het aan om dit lijstje eens met uw compagnon of MT te bespreken en te vragen tegen welke van deze waarheden in uw bedrijf gezondigd wordt? Ik ben benieuwd wat uw conclusies zijn. Laat het weten in een reactie op dit artikel.

(Bron: LinkedIn, Jos van Calsteren)Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Blog, Langer werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid