Stelling
"Het Nieuwe Beoordelen helpt vooral de midcareers met langer en beter doorwerken."
9
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken 5 tips voor de beste opstelling
Anders werken

5 tips voor de beste opstelling

Waarom hebben sommige bedrijven meer succes dan andere? Uit onderzoek van Bain & Company blijkt dat goed presterende organisaties niet meer toptalenten in huis hebben dan andere organisaties. Maar ze stellen ze wel beter op.

Bain & Company heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de wijze waarop grote organisaties omgaan met talenten. De onderzoekers constateerden dat succesvolle bedrijven procentueel net zo veel toptalenten hebben als organisaties die andere organisaties, maar dat talent wel anders inzetten.

Eén op de zeven is een toptalent

Gemiddeld blijkt 15 procent, of 1 op de 7 medewerkers, toptalent (zogenaamde A-players). Bij de best presterende organisaties is 16 procent van de medewerkers een toptalent. Maar bij organisaties die het iets minder goed doen is ook 14 procent toptalent aanwezig. Het aantal talenten is dus vrijwel gelijk. Wat het verschil maakt is de manier waarop talent wordt ingezet.

Zet besten bij elkaar

De best presterende bedrijven zetten toptalent in op plekken met de grootste impact op het bedrijfsresultaat. Functies die bepalend zijn voor het succes van de organisatie worden voor 95 procent door toptalenten ingevuld. Zo worden toptalenten bij bedrijven die voor succes afhankelijk zijn van software-ontwikkeling voor de ontwikkeling van software ingezet. Is marketing zeer belangrijk voor het succes van de organisatie, dan zitten er op de marketingafdeling veel A-players. Toptalenten worden dus geconcentreerd binnen de organisatie. Organisaties die minder succesvol zijn verspreiden hun toptalenten over de hele organisatie. Een op de 7 professionals is dan A-player, omgeven door minder getalenteerde collega’s.

5 tips voor optimaal gebruik van toptalent

Om optimaal gebruik te maken van toptalent kunnen organisaties de volgende vijf principes in praktijk brengen:

  1. Vanzelfsprekend moet je als organisatie beginnen met het identificeren van je beste mensen. Dat kan bijvoorbeeld met een assessment om het potentieel van medewerkers te bepalen.
  2. Weet waar deze toptalenten nu ingezet worden en waar ze ingezet zouden kunnen worden. Welke rol spelen ze nu binnen de organisatie? Zouden ze een andere rol kunnen vervullen waarin ze net zo productief zijn?
  3. Identificeer de rollen die echt bepalend zijn voor het succes van de organisatie. Welke rollen zijn echt cruciaal om de strategie van de organisatie uit te voeren? En waar moet dus toptalent ingezet worden?
  4. Toptalenten zijn van de hele organisatie. Sommige organisaties hebben er moeite mee om toptalent binnen de organisatie te verschuiven. Zij zijn dan ‘eigendom’ van een business unit of een afdeling. Voorkom dus dat afdelingen zich ‘eigenaar’ van talent wanen.
  5. Toptalenten moeten echt ingezet worden voor het vervullen van cruciale functies. Zodra bekend is wie A-players zijn en waar zij zich bevinden, moeten leiders hen bij elkaar zetten in ‘business critical roles’.

Iedere organisatie wil A-players aantrekken, ontwikkelen en behouden. Echter, hoe zij dit toptalent over de organisatie verdelen bepaalt het succes van de organisatie.

(PW De Gids,bewerkt)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws, Talentontwikkeling
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid