Stelling
"Ik ga vooral inzetten op meer leren van elkaar dit jaar!"
31
6
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken 8 Tekens dat u het wel heeft gehad hier
Anders werken

8 Tekens dat u het wel heeft gehad hier

foute ergonomie

Het is onvermijdelijk bij duurzame inzetbaarheid: u moet zeker een paar keer wisselen van baan. Maar hoe weet u wanneer het tijd is om op te staan? Marc Burrage, managing director van recruiter Hays in Japan, beschrijft 8 gemoedstoestanden die erop wijzen dat u toe bent aan een overstap.

Het is niet zozeer de gedachte ‘ik heb hier alles al gedaan wat interessant was voor mij’ die erop wijst dat u toe bent aan een overstap. Vaak van positie wisselen maakt u alleen maar waardevoller op de arbeidsmarkt. Maar tien jaar in dezelfde functie is een belangrijk signaal dat het echt tijd wordt om op te stappen. Voeg daar het knagende gevoel bij dat u iets mist, en dat ergens anders meer, en andere mogelijkheden moeten zijn om uw vak uit te oefenen, en u bent echt rijp voor een overstap. (Bedenk hierbij, en bij de volgende acht signalen dat Hays een recruiter is die graag mensen herplaatst…)

1} de liefde voor de baan en de baas is bekoeld.

Ooit was u trots op wat u deed en hoe u dat deed; dat gevoel is verdwenen. U stopt steeds minder tijd en moeite in uw werk. In plaats daarvan zijn uw werkzaamheden routine, meer van hetzelfde en ook het bedrijf waar u werkt vindt u saai.

2} u kunt dit werk ook slapend doen.

Vroeger kostte dit werk u echt moeite. U moest even gaan zitten voor de meeste taken, verzoeken en opdrachten die u kreeg. Nu vereist het amper nog denkwerk; laat staan creativiteit.

3} u past hier niet echt goed meer; uw collega’s komen u de keel uit.

Toen u hier net begon, vond u de collega’s inspirerend en interessant. Nu neemt u amper nog de moeite om mee te doen aan het voorstelrondje als er een nieuwe collega wordt geïntroduceerd. De gesprekken met collega’s duren steeds korter.

4} u kijkt steeds vaker op de klok en de maandagen vallen u steeds zwaarder.

U let er scherp op dat u geen minuut teveel werkt. En u merkt aan uzelf dat u aan het aftellen bent, niet alleen naar de volgende grote vakantie, maar ook naar alle vrije dagen en verplichte feestdagen.

5} u wordt overgeslagen.

Bij interessante nieuwe klussen en projecten vragen collega’s en managers anderen die volgens u minder geschikt zijn voor het werk. Ook vergaderverzoeken gaan steeds vaker aan u voorbij.

6} al jaren geen opslag of promotie gehad.

Het lijkt soms wel alsof niemand echt merkt dat u hier ook werkt! Waardering voor het werk dat u doet ontbreekt, en bij promoties wordt u altijd overgeslagen. De laatste keer dat u een bonus kreeg, kunt u zich niet meer herinneren.

7} u vertrouwt dit bedrijf niet meer.

Toen u net begon in deze baan, stond u helemaal achter de missie en het doel van deze organisatie. Nu laat het u onverschillig. Erger nog, het management gelooft er ook niet echt meer in volgens u. Ze nemen besluiten waar u niets van snapt, en die volgens u niets te maken hebben met de visie, missie en doelen van vroeger. Het bedrijf presteert dan ook erg matig, volgens u.

8} u benijdt de ex-collega’s die zijn opgestapt.

Zelfs degenen die niet zo goed terecht zijn gekomen benijdt u. Zij hadden tenminste de moed om iets nieuws te proberen. U wilde dat u ook die moed had. Zij hebben tenminste nog een kans op een ander leven.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws, Tools
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid