Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
23
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Alter Ego blijkt het duurzaamste bedrijfsidee
Gezonder werken

Alter Ego blijkt het duurzaamste bedrijfsidee

Tussen eind september en eind oktober zocht Nationale-Nederlanden naar hét gezondste bedrijfsidee van Nederland. De verzekeraar kreeg een flink aantal creatieve ideeën binnen. Anita van der Voort, werkzaam voor BarentsKrans advocaten en notarissen, kwam met ‘Alter Ego’. Een plan om je persoonlijke passie in te zetten voor je collega’s. Met die creatieve gedachte wint zij en haar bedrijf 10.000 euro en kan het kantoor het idee van Anita realiseren.

Binnen BarentsKrans in Den Haag is al veel aandacht voor gezondheid. Zo kunnen medewerkers genieten van gratis vers fruit, en gebruik maken van bedrijfsfietsen. Medewerker Anita van der Voort wil ook graag kijken naar de lange termijn en bedacht ‘Alter Ego’. Naast de dagelijkse werkzaamheden wordt er een aantal medewerkers opgeleid tot bijvoorbeeld voedingsdeskundige, personal trainer of stoelmasseur.

Win-winsituatie
Deze medewerkers hebben al een passie voor dit onderwerp en kunnen hun interesse uitdiepen door in opleiding te gaan en de nieuwe kennis te delen en te praktiseren met de andere medewerkers. Dus naast je huidige baan, ben je ook een expert om de duurzame inzetbaarheid van collega’s te bevorderen. Een win-win situatie. De jury was unaniem: Anita van der Voort met het idee ‘Alter Ego’ is de winnaar van het gezondste bedrijfsidee 2013. Anita is werkzaam op de afdeling HR bij BarentsKrans.

Vakjury
Het gezondste bedrijfsidee is gekozen door een vakkundige jury, die bestaat uit:

  • Petra van de Goorbergh, directeur van OVAL
  • Peter Dona, adviseur en docent op het gebied van duurzame inzetbaarheid
  • Annemiek Wortman, projectleider duurzame inzetbaarheid bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • Fred Toussaint directeur Inkomen bij Nationale-Nederlanden

Over Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland. Nationale-Nederlanden ondersteunt bedrijven bij de uitvoering van hun gezondheidsbeleid samen met erkende dienstverleners. Dit gebeurd op de werkvloer met advies, analyse en actieve dienstverlening door specialisten op dit gebied.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Gezonder werken, Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws, Tools, Uncategorized

One reacties op Alter Ego blijkt het duurzaamste bedrijfsidee

  1. Astrid Wijnstok

    Leuk artikel alleen jammer dat deze toonaangevende verzekeraar “Nationale Nederlanden” niet wil meewerken in afkoopregeling van pensioen polishouder.

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid