Stelling
"Werkgevers hebben gelijk. De cao's gaan teveel over het salaris."
11
36
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken 5 cruciale factoren voor duurzamer inzet
Langer werken

5 cruciale factoren voor duurzamer inzet

Medewerkers ervaren ‘redelijk wat’ ruimte bij hun werkgever om maatwerkafspraken te maken over het werk. Het gaat dan om afspraken over werktijden, inhoud, prestaties, persoonlijke ontwikkeling, en in mindere mate ook over thuiswerken en combineren van werk en privé. Maar de medewerkers benutten die ruimte nog niet echt. Hoe dat komt? Misschien komt een van de 5 factoren voor duurzame inzet nog niet goed uit de verf bij u.

Slechts een minderheid maakt afspraken waardoor het werk beter aansluit op de persoonlijke leefsituatie. Bij maar een op elke vijf bedrijfsorganisaties kan een substantieel deel van de medewerkers zijn arbeidsvoorwaarden aanpassen. Zelf bepalen op welke tijden je werkt is dus maar voor een minderheid weggelegd. En over één onderwerp is bijna helemaal geen maatwerk mogelijk: het salaris. Er is weinig tot geen ruimte om individuele beloningsafspraken te maken, en bijna niemand maakt die afspraken dan ook met zijn werkgever.

Zelf het ‘hoe’, de rest bepaalt de werkgever

Toch ervaren de meeste werknemers wel een zekere mate van autonomie in hoe ze hun werk doen. De helft tot driekwart kan zelf beslissen hoe zij hun werk uitvoeren, zelf de volgorde bepalen en zelf het werktempo bepalen. Kunnen we dus zelf bepalen hoe we werken? Ja, maar dat gaat vooral over de manier waarop we werken. Tijd en plaats bepaalt meestal nog de baas, en dat geldt zeker voor het loon.

Er is meer…

Dit is maar één van de opvallende uitkomsten van het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid. Er is nog veel meer te vertellen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de opleiding, ontwikkeling en doorstromen naar andere functies voor de bredere inzetbaarheid? Neemt het (top)management duurzame inzet nu echt serieus? Of is het nog steeds een ‘doen we later wel’ show? En welke 5 factoren zijn cruciaal als u personeel wilt dat echt duurzaam inzetbaar is? U krijgt de antwoorden op deze, en vele andere vragen over duurzame inzet van Aukje Nauta tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid, op donderdag 23 juni aanstaande. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Langer werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

SAVE THE DATE: 26-11-2019

Hét event Duurzame Inzetbaarheid , is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid