Stelling
"Het kantoor van binnenkort is een ontmoetingsplek, geen werkplek."
47
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken “Beleid flexibel personeel schiet tekort”
Anders werken

“Beleid flexibel personeel schiet tekort”

Organisaties met relatief veel tijdelijk personeel investeren doorgaans minder in opleidingen en personeelsbeleid. Hierdoor kan de kwaliteit van het personeel en daarmee van de organisatie op termijn in het geding komen. Dit is een van de conclusies uit een onderzoek van organisatieadviesbureau Berenschot en HR Strategie.

Naarmate het aantal tijdelijke contracten toeneemt ten opzichte van de vaste contracten, is er minder ruimte voor personeelsbeleid en opleidingen. De inzet van tijdelijk personeel lijkt op korte termijn voordelig te zijn, maar op de lange termijn kan dit juist weer voor kwaliteitsproblemen zorgen, aldus het tweejaarlijkse onderzoek “Ken- en stuurgetallen personeelsmanagement”.

Continuïteit en betrokkenheid
“Beperking van opleidingsmogelijkheden voor medewerkers met een tijdelijk contract is een gemiste kans”, zegt Hans van der Spek van Berenschot. “Juist opleiding en ontwikkeling creëert betrokkenheid en waarborgt kwaliteit en continuïteit van diensten.” Door niet te investeren in een deel van de beroepsbevolking, ontstaat volgens Berenschot bovendien een tweedeling.

Aan het onderzoek hebben 143 personeelsmanagers deelgenomen uit de profit- en non-profitsector. Het rapport meet de prestaties op het gebied van in- en uitstroom van personeel, verzuim, opleidingen, personeelsbezetting en budgetten.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Competentiemanagement, Het Nieuwe Werken, Implementatie, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen, Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid