Stelling
"Er bestaan geen bevlogen en betrokken mensen. Ze kunnen wel zo worden."
7
33
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Bij nieuwe baan staat ontwikkeling bovenaan
Langer werken

Bij nieuwe baan staat ontwikkeling bovenaan

Ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor veel werkzoekenden het belangrijkste als ze kijken naar een nieuwe werkgever. Nog niet één op elke tien sollicitanten let vooral op het salaris. Dit blijkt uit de Job Applicants Confidence Index van Page Group.

Bijna een kwart (23,7%) noemt het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden als een belangrijke reden om naar een andere baan of functie over te stappen. Nog eens 18 procent vindt de mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei belangrijk. Werkdruk en stress is voor weinig werknemers een reden om van baan te veranderen. Ook een slechte relatie met leidinggevenden of collega’s is, anders dan vaak gedacht, voor weinigen aanleiding om hun heil elders te zoeken.

Nieuwe uitdaging

“Ik realiseer me dat werk en salaris onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar op basis van de onderzoeksresultaten kunnen we er niet omheen dat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan voor alles op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging,” stelt Joost Fortuin, Managing Director van PageGroup Nederland. Het onderzoek meet elk kwartaal de stemming onder de Europese beroepsbevolking.

Opleiding en ontwikkeling

Naast ontwikkelingsmogelijkheden kijken baanzoekers vooral naar de balans tussen werk en vrije tijd (11,1%) en maatschappelijk verantwoord ondernemen (13,8%). Salaris scoort met 8,7 procent vele malen lager als motivatie om naar een nieuwe werkgever op zoek te gaan. “De salarissen zitten in vrijwel alle sectoren weer in de lift. Nu mensen die zekerheid voelen en zich bewust zijn van hun positie op de arbeidsmarkt, willen ze zich vooral ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak”, verklaart managing director Fortuin de uitkomsten. “Organisaties die op zoek zijn naar nieuw talent zullen vanaf het eerste moment heel concrete opleidingsmogelijkheden moeten bieden en een helder ontwikkelingstraject op te stellen.”

MKB heeft eigen waarde

De uitkomsten van het onderzoek betekenen volgens Fortuin ook niet dat kleinere organisaties de slag om toptalent bij voorbaat verliezen. MKB-bedrijven kunnen op hun eigen manier ontwikkelingsmogelijkheden bieden. “Waar grote bedrijven wellicht meer salaris kunnen bieden en een beter opleidingspakket hebben, kunnen kleinere organisaties doorgaans meer zeggenschap en vrijheid bieden aan medewerkers om de eigen functie in te vullen en zich op die manier te ontwikkelen.”

Aantrekkingskracht optimaal benutten

Ook zijn kleinere bedrijven in het voordeel als het aankomt op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), vindt Fortuin. “Simpelweg omdat ze hun medewerkers er gemakkelijker bij kunnen betrekken en het op die manier sneller onderdeel kunnen maken van de algehele bedrijfscultuur. Bedrijven zullen waar hun kracht ook ligt, goed moeten kijken waar hun aantrekkingskracht ligt voor kandidaten en hoe ze die kracht optimaal kunnen benutten.”Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Langer werken, Nieuws, Talentontwikkeling
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid