Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken De 2 dingen die elke medewerker wil …
Langer werken

De 2 dingen die elke medewerker wil …

Flexibele werktijden en een goede reiskostenvergoeding. Dat zijn nu de belangrijkste arbeidsvoorwaarden voor de meeste mensen. Zo blijkt uit onderzoek van Intelligence Group onder bijna 6800 mensen.

De respondenten, waaronder man, vrouw, loondienst, student/scholier en werkloos konden 5 arbeidsvoorwaarden kiezen uit 21 verschillende mogelijkheden. Voor vrouwen en studenten/scholieren waren flexibele werktijden het belangrijkst. Mannen zetten een goede pensioenregeling bovenaan, bij vrouwen komt die arbeidsvoorwaarde op de derde plaats. Bij mannen is dat net andersom. Voor mannen is een auto van de zaak, een bonusregeling en tekengeld aanzienlijk relevanter bij de keuze van een baan dan voor vrouwen.

Werklozen willen vooral een reiskostenvergoeding. Flexibele werktijden vinden zij de op één na belangrijkste voorwaarde. Daarmee staan flexibele werktijden en reiskostenvergoedingen in de top-3 bij alle soorten respondenten. Onder studenten en scholieren vindt de helft dit het belangrijkste bij werken.

‘Pensioen is voor later’

“Mannen gaan voor geld, vrouwen voor flexibel werken en combinatie werk-privé”, aldus de onderzoekers. Onder mannen van 50 jaar en ouder is de pensioenregeling veruit de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde. Bij de starters op de arbeidsmarkt denkt maar een kwart aan de oudedagsvoorziening.

In de top-10 populairste arbeidsvoorwaarden staan ook nog ‘veel vrije tijd/vakantiedagen’, ’13e maand’, ‘mogelijkheid om thuis te werken’, ‘studie- en opleidingsbudget’, onregelmatigheidstoeslag’ en ‘aandacht voor goede werkplekken en werkomstandigheden’.

(Persbericht Intelligence Group)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Langer werken, Nieuws
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid