Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
25
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken De beer op de weg heet robot
Anders werken

De beer op de weg heet robot

vriendelijke robot-man

Bijna driekwart van de werkenden in Nederland denkt dat robots mensen werkloos zullen maken. Dat is een van de uitkomsten van het nieuwste Randstad WerkMonitor onderzoek.

“Ons werk wordt overgenomen door slimme machines en computers,” zegt werkend Nederland volgens de onderzoekers van Randstad. De gevolgen zullen met name merkbaar zijn in de financiële sector en in vaktechnisch gespecialiseerde beroepen in productie en techniek. Medewerkers met lage en middelbare opleidingsniveaus, op lager managementniveau en ook werkenden bij de overheid moeten vrezen voor hun baan, denkt werkend Nederland.

Slimme computers

Maar hoogopgeleide professionals zijn zeker niet vrij van de risico’s van robotisering. Een ruime meerderheid van 64 procent denkt dat slimme computers ook de banen van hoogopgeleide professionals gaan overnemen. Overigens zijn laagopgeleiden beduchter voor deze ontwikkelingen dan hoogopgeleiden: 87 procent versus 65 procent is bang voor groeiende werkloosheid. Er zijn ook optimistische geluiden onder de 810 ondervraagden te horen: 37 procent denkt dat de robotisering en digitalisering juist werkgelegenheid gaat opleveren.

Werk verschuift

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Groep Nederland benadrukt de kansen die door technologische ontwikkelingen als robotisering ontstaan. “Het zorgt voor een verschuiving van werk en het ontstaan van nieuw werk, niet per definitie voor minder werk. Ik zie juist kansen voor werkgelegenheid, mits werkenden zich blijven ontwikkelen zodat ze meebewegen met deze ontwikkelingen en niet achterop raken.”

Ruim baan voor ondernemers!

Bijna de helft van de werkenden (45%) denkt al precies te weten welk taken de robots en machines straks gaan overnemen. Mannen zijn hierin stelliger dan vrouwen. Bedreiging of niet, robotisering en alles wat met digitalisering en online te maken heeft, vormt volgens velen wel de toekomst. Een opvallend groot aantal (84%) van de werkenden vindt dat de overheid een beter klimaat moet scheppen voor ondernemers en start-ups, juist omdat deze nieuwe bedrijven op den duur voor nieuwe extra banen kunnen zorgen.

(Persbericht Randstad)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws

0 reacties op De beer op de weg heet robot

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid