Stelling
"Werkdruk los je alleen op door verwachtingen beter te managen."
6
17
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken De meest betrokken medewerkers vindt u hier
Anders werken

De meest betrokken medewerkers vindt u hier

Gemotiveerde mensen

L’Oréal Nederland heeft de Korn Ferry Employee Engagement Award gewonnen. De medewerkers van dit cosmeticaconcern scoren het hoogst op betrokkenheid van alle 69 onderzochte Nederlandse bedrijven. Dat heeft organisatieadviesbureau Korn Ferry bekend gemaakt.

De consultancy heeft de betrokkenheid bij 530 bedrijven verspreid over de wereld gemeten door de medewerkers twee stellingen voor te leggen:

  1. Ik ben trots om voor [bedrijf] te werken.
  2. Ik zou [dit bedrijf] aanraden als een goede werkplek.

Mensgerichte cultuur maakt betrokken

De medewerkers van L’Oréal Nederland waren het in hoge mate eens tot erg eens met deze stellingen. Renault kwam op de tweede plaats. L’Oréal dankt de hoge betrokkenheid van haar medewerkers aan de mensgerichte cultuur van de organisatie. Dat stellen de onderzoekers van Korn Ferry in een persbericht. “Wij hebben altijd geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze mensen”, reageert Eva Szreder, Human Resources Directeur van L’Oréal Nederland op de uitkomsten. “Bij L’Oréal krijgt iedereen een gepersonaliseerd trainingsprogramma en managers volgen een speciaal voor hen ontwikkeld leadership programma.” Ook voorziet het concern de medewerkers steeds van de nieuwste digitale technieken. En zorgt het bedrijf dat mensen die ook kunnen gebruiken bij hun werk. Volgens Szreder een must om als bedrijf en medewerker je waarde te behouden in deze snel veranderende wereld.

Creatief en dynamisch

De medewerkers van L’Oreal zijn zo betrokken geraakt voor hun werk omdat ze werken in een creatieve en dynamische werkomgeving. En ook omdat ze het werk zelf uitdagend vinden. Volgens Szreder waarderen veel medewerkers dat. “Mensen krijgen bij L’Oréal al snel een grote mate van verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid. De enquête laat dan ook zien dat onze medewerkers zich zeer gemotiveerd voelen om elke dag weer het beste uit zichzelf te halen.”

Meer betrokken mensen betekent concurrentievoordeel

Hendrik van Maaren, Senior Client Director Korn Ferry wijst erop dat bedrijven die hoog scoren op betrokken medewerkers aantrekkelijke werkgevers zijn. En dat maakt het werven en behouden van nieuwe talenten een stuk makkelijker, denkt hij. “Uit ons onderzoek blijkt dat een hoge medewerkersbetrokkenheid de omzetgroei tot tweeënhalf keer van versterken. Een zeer betrokken personeelsbestand verhoogt de productiviteit en de flexibiliteit van de organisatie. Het is dus niet alleen een ‘nice to have’, maar kan een aanwijsbaar concurrentievoordeel opleveren”, aldus Van Maaren in het persbericht.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

SAVE THE DATE: 26-11-2019

Hét event Duurzame Inzetbaarheid , is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid