Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
23
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Blog De valkuil van het vitaliteitsprogramma
Blog

De valkuil van het vitaliteitsprogramma

ongezonde leefstijl?

Managers die zich bezig houden met een vitaliteitsbeleid, waarbij ze zich richten op de ontwikkeling van vitaliteitsprogramma’s, staan voor een grote uitdaging. Momenteel worden er tal van beweeg- en voedinginterventies georganiseerd die nog niet de gewenste resultaten hebben opgeleverd. Dat zegt blogger Joyce Biltoo op HR-Base. Wat doet u verkeerd?

De praktijk wijst uit dat 63% van de sportcoaches de basisprincipes niet begrijpen. Bijna niemand haalt zijn gezondheidsdoelstelling en sommige fysiotherapeuten, diëtisten etc. presteren ondermaats omdat ze hun kennis niet verder hebben ontwikkeld. Iedereen kent wel iemand die steeds weer het jo-jo-effect ervaart, last heeft van de ziekte van Croon, last heeft van hielspoor of allergieën, ze komen er maar niet van af en hebben al van alles geprobeerd.

De kern: gezonde leefstijl

Gezondheid wordt dan ook benaderd als een business. Het echte verschil wordt pas gemaakt zodra sportcoaches, fysiotherapeuten en diëtisten de kern van het probleem oplossen. Hart-en vaatziektes, een hoge bloeddruk, gewrichtsklachten en stress kan men voorkomen en bestrijden door een gezonde levensstijl te ontwikkelen, waarbij men zich richt op de kwaliteit van de voeding, beweeg en behandel protocollen.

Kwalitatieve diensten inkopen

De vraag is dus of er kwalitatieve diensten worden ingekocht op het gebied van beweging, voeding en blessurebehandeling. Dat een bedrijf miljoenen euro’s kan besparen door preventief te investeren in deze aspecten weten we nu wel, maar een bedrijf kan ook geld verliezen zodra het vitaliteitsprogramma ondermaats presteert.

(HR-Base, Joy Biltoo)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Blog, Gezonder werken, Nieuws

0 reacties op De valkuil van het vitaliteitsprogramma

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid