Stelling
"Thuiswerkers worden workaholics."
20
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Arbeidsomstandigheden

Dit zit niet goed!

Lekker onderuitgezakt achter het bureau, het hoofd steunend op een hand en nonchalant met de andere de muis bedienen. Zit u zo? Dat zit niet goed! Tijd voor een betere werkhouding. Want het comfort van nu is de pijn van morgen.

Wat verstaan we onder een werkhouding? Iedereen neemt tijdens het werk, gedurende de gehele dag, verschillende houdingen aan. We zitten, staan, bukken, lopen. En ook de ene zit is de andere niet. Rechtop, gerechte rug, naar voren nekkend, achterover leunen om te ontspannen… Bij de beoordeling van houdingen is van belang of iemand voortdurend in beweging is, of langdurig dezelfde houding aanneemt. Zo is bewegen met een slechte houding toch beter voor lijf en leden dan langdurig stilstaan in een goede positie.

Foute werkhouding zorgt voor narigheid

Wie langdurig een slechte houding aanneemt, doet zijn lichaam heel wat narigheid aan. Het zorgt voor een belasting van de gewrichten en spieren op een verkeerde manier en kan zelfs de longinhoud tot wel 30 procent verminderen. Andere mogelijke gevolgen: spanningshoofdpijn en een zere nek, rug en schouders. Een slechte houding wordt bovendien gelinkt aan een grotere kans op ongelukken.

Slaaphouding

Er is echter iets te doen aan een slechte houding, schrijft Huffington Post. Zorg dat je nek recht is wanneer je achter je beeldscherm zit, met je knieën in een rechte hoek en je voeten plat op de grond. En vergeet vooral niet voldoende te bewegen, vaak en kort, tussen al dat zitten door. Het goede nieuws is dat u zelfs in uw slaap nog aan uw houding kunt werken. Dat doet u door bij voorkeur op uw zij te slapen, met een kussen tussen de benen.

Doe iets!

Zelf iets doen aan een goede werkhouding? Gebruik de Werkplekchecker.

Arbo-onlinePrint Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsomstandigheden, Gezonder werken, Nieuws

0 reacties op Dit zit niet goed!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid