Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Drie tips voor duurzaam leiderschap
Anders werken

Drie tips voor duurzaam leiderschap

Een ruime blik, open voor veranderingen, en bereid om te leren. Leiders die deze eigenschappen laten zien, houden het langer vol. Vasthoudend zijn alleen is niet genoeg, het gaat er vooral om oog te hebben voor wat echt goed ging en wat toch echt (nog) wat beter kan. Daarvoor moeten we ons regelmatig fysiek, mentaal en emotioneel herijken.

John R. Ryan, president en CEO van het Center for Creative Leadership noemt drie vaardigheden die onmisbaar zijn voor duurzame managers. En wat voor managers geldt, kan voor ‘gewone’ medewerkers met professionele ambities net zo goed waar zijn. Wie zichzelf regelmatig ‘oprekt’, maakt meer kans op duurzamer inzet.

1) Verbeeldingskracht

Vast blijven houden aan wat je al kunt, betekent dat je er bijna niets meer bij leert. Groeien is iets dat we al doen sinds we geboren zijn. Daarvoor moet je steeds op zoek naar nieuwe invalshoeken om hetzelfde te doen, maar dan anders. Of je moet op zoek naar iets heel anders, maar dan met de vaardigheden die je al had. De wereld verandert snel, daarom moet je voortdurend de grenzen blijven opzoeken van wat je al kunt of weet. Benchmarking is een manier, zoals ziekenhuisbalies bij recepties van hotels, of busbedrijven bij luxere taxi’s. Of gebruik je grootste talent in een andere setting, zoals een vier-sterrenkok die kookt in een gaarkeuken van een daklozenopvang. Denk niet te snel: “daar leer ik niks van”.

2) Bewegingskracht

Yoga, mindfullness, mediteren staan enorm in de belangstelling. En terecht, zeggen veel deskundigen, want er zijn veel positieve effecten te herkennen. Beoefenaars worden zelfbewuster, kunnen beter omgaan met gedachten, gevoelens en emoties, ervaren minder spanning en stress en ontwikkelen een betere concentratie. Dat kan leiden minder verzuimkosten door ziekte en stress, een hogere tevredenheid en meer productiviteit. Zo blijkt uit een snel stijgend aantal wetenschappelijke onderzoeken en publicaties. Maar volgens John Ryan is niet alleen geestelijke gymnastiek belangrijk. Juist de combinatie met fysieke activiteiten houdt je scherp, zeker als manager. Of het nu zwemmen is, hardlopen, fietsen, of een potje tennis.

3) Evalueren zonder te somberen

Reflecteren op wat is geweest en wat er nog komt, dat doet iedereen. Voor elke professional is regelmatig evalueren dan ook essentieel te noemen. Veel mensen krijgen dan spijt van sommige gebeurtenissen in het verleden, en hoe ze zich toen gedroegen. Erop terugkijkend hadden ze het toch liever wat anders aangepakt. En dat maakt ze een beetje bang voor de toekomst, als er een soortgelijke gebeurtenis aankomt. Berouw en angst maken mensen somber.

Duurzame leiders blijven optimistisch over de toekomst, juist als er waarschijnlijk wel wat beren op de weg zullen zijn. Ze kijken niet naar wat fout ging in het verleden, maar wat de volgende keer (nog) beter kan. Daar putten ze kracht uit voor de volgende keer. De optimistische houding “dat doen we de volgende keer beter” geeft het optimisme en de inspiratie dat nodig is zodat het de volgende keer inderdaad beter gaat.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws, Talentontwikkeling, Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid