Stelling
"Nog liever een flutbaan dan te vroeg met pensioen gaan."
14
48
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Duurzaam bouwen aan vertrouwen
Anders werken

Duurzaam bouwen aan vertrouwen

Vertrouwen is er of het is er niet. Als het er is, dan hoeven we er niet over te praten. Als het er niet is, durven we er vaak niet over te praten. Dat maakt het lastig om te weten wat vertrouwen eigenlijk is. Hoe bepalen we eigenlijk of we iemand kunnen vertrouwen?

Charles Feltman beschrijft in zijn Thin Book of Trust vier onderdelen waarop we iemand bewust of onbewust beoordelen. Is hij of zij ons vertrouwen waard? Dit zijn ze:

1. Oprechtheid: ben je eerlijk? zeg je wat je meent en meen je wat je zegt? Dan kan ik je geloven en je serieus nemen. En als je je mening geeft weet ik dat die valide is, dat ik er iets mee kan en dat je mening onderbouwd is. Bovendien merk ik dat er geen verschil is tussen je daden en je woorden.
2. Betrouwbaarheid: Hou je je aan je afspraken en kom je je beloftes na?
3. Competentie: Ben je in staat te doen wat van je verwacht wordt? Heb je de vaardigheden, de kennis, de capaciteiten en de middelen om te doen wat je me toezegt?
4. Betrokkenheid: Kan ik er op vertrouwen dat je mijn belang in het oog hebt? Dat je, naast je eigen belang en het teambelang ook mijn persoonlijke belang kent en vertegenwoordigt. Of, als dat niet kan, dat je mij vertelt waarom je aan een ander belang prioriteit hebt gegeven?

Alle vier de elementen samen bepalen of ik je vertrouwen kan en of anderen mij vertrouwen kunnen. Maar in meerdere opzichten is het laatste element, betrokkenheid het belangrijkste element in deze beoordeling. Als je eigen belang altijd voorop staat kun je nog zo oprecht, betrouwbaar en competent zijn, het vertrouwen zal niet groeien. Andersom geldt dat als je het belang van anderen zorgvuldig meeneemt in je afwegingen, dan zal het vertrouwen in jou steeds groter worden.

Marjon Bohré is organisatiecoach en interimmanager. Haar missie is om menselijkheid in organisaties te stimuleren. Ze schreef een nieuw, gratis eBook: Bouwen aan Vertrouwen in 7 praktische stappen. Kijk op www.bubozzz.com en vraag het aan!

Bron: HR-Base, 29 oktober 2013Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsmarkt, Arbeidsrelaties, Balans werk-privé, Blog, Competentiemanagement, Gezonder werken, Langer werken, Leiderschap, Medezeggenschap, Pensioen, Tools, Uncategorized

One reacties op Duurzaam bouwen aan vertrouwen

  1. lia moree

    inderdaad, op vertrouwen kun je bouwen.

Congres over Duurzame Inzetbaarheid 2021

Half thuis, half op de zaak… en misschien ook nog weleens onderweg. Hybride werken is de nieuwe vorm van duurzaam doorwerken als we uit de crisis komen. Onderzoek toont aan dat de balans tussen werk en privé een grote uitdaging is voor de thuiswerkende medewerkers. Hoe geef je vorm aan het DI-beleid in de nieuwe hybride omgeving? Laat je tijdens het online congres over Duurzame Inzetbaarheid op 15 en 17 juni 2021 inspireren door de experts en vooruitstrevende bedrijven. Zij nemen je mee in de nieuwste inzichten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Twee middagen vol inspiratie, kennis en praktische tips voor jouw DI-beleid.

Bekijk het complete programma en schrijf je in!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid