Stelling
"Werkgevers hebben gelijk. De cao's gaan teveel over het salaris."
11
36
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer doorwerken Duurzaam inzetbaar, ook in transport en logistiek
Langer doorwerken

Duurzaam inzetbaar, ook in transport en logistiek

Persoonlijk ontwikkelbouwwerk

Werken aan duurzame inzetbaarheid is niet in alle sectoren en bedrijven even makkelijk. Zo ook in de bouw, transport en logistiek, waar veel mensen jarenlang uitvoerend werk doen. Hoe krijg je ook de praktijkmensen zo ver dat ze gaan nadenken over langer, beter en gezonder doorwerken?

De sector transport en logistiek is een nieuw pilotprogramma begonnen dat bedrijven wil helpen om in gesprek te komen over duurzame inzetbaarheid. De bedrijven die deelnemen hebben samen meer dan 2000 werknemers. Er zitten grote en kleine werkgevers tussen, waaronder ITC Holland, Jongeneel transport, Baars, Overbeek, Rabelink.

Meer zelf de regie nemen

Het pilotprogramma verhogen duurzame inzetbaarheid heeft als doel medewerkers te stimuleren om zelf meer regie te nemen over hun eigen duurzame inzetbaarheid. Het programma wil medewerkers en leidinggevenden handvatten geven om de dialoog hierover aan te gaan. Zo wordt de werknemer geholpen om gezond, veilig en met plezier zijn pensioen te halen. De ondersteuning van leidinggevenden en medewerkers bestaat onder andere uit trainingen, een plansysteem om een afspraak te maken en vragenlijsten voor de medewerker als voorbereiding op het gesprek.

Indrukwekkende resultaten

Het programma heeft bij andere organisaties indrukwekkende resultaten behaald. Zo resulteerde het in verzuimreductie, minder incidenten en minder schadelast. De sector transport en logistiek heeft daarom ook hoge verwachtingen. De deelnemers verwachten daarom het project een significant effect kan hebben op het verhogen van de duurzame inzetbaarheid in de sector.

Meer informatie

De pilot duurt een jaar en start in september. Het programma wordt gefinancierd door de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds SOOB. Meer informatie geeft het Sectorinstituut Transport en Logistiek, op 088 – 2596111 of mail naar info@stlwerkt.nlPrint Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

SAVE THE DATE: 26-11-2019

Hét event Duurzame Inzetbaarheid , is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid