Stelling
"Er bestaan geen bevlogen en betrokken mensen. Ze kunnen wel zo worden."
7
33
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis cases Duurzame inzet van het Leger beloond
cases

Duurzame inzet van het Leger beloond

Het Leger des Heils heeft de wisseltrofee “Kroontje op het Werk” gekregen. De charitatieve organisatie kreeg de trofee voor haar personeelsbeleid. Vooral de manier waarop vrijwilligers worden ingezet maakte indruk op Jelle Weever, directeur van WEEVER bouw en sloopwerken b.v. uit Kampen. Hij was vorig jaar de houder van de trofee voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Na een project waarbij Weever heeft samengewerkt met medewerkers en vrijwilligers van het Leger des Heils, is de idee bij Weever ontstaan dat het Leger des Heils mogelijk een goede kandidaat zou kunnen zijn om het Kroontje te ontvangen. “De respectvolle houding waarmee medewerkers vrijwilligers benaderen heeft indruk gemaakt,” vertelt Jelle Weever. Weever heeft gekozen voor het Leger des Heils nadat hij bij verschillende organisaties heeft rondgekeken. Met name de kernwaarden van het Leger spreken Weever aan, en de manier waarop vrijwilligers worden ingezet.

Elke dag het beste uit jezelf

John van Voorst, directeur bedrijfsvoering van Leger des Heils W&G Overijssel, voelt zich vereerd de trofee te mogen ontvangen. “Het is een blijk van waardering voor onze medewerkers die elke dag het beste uit zichzelf proberen te halen, soms op best lastige plekken in onze samenleving.” Niet alleen is de trofee een eer om te ontvangen, maar “tegelijkertijd is het een uitdaging om het nog beter te gaan doen”.

‘Niet vanzelfsprekend’

De trofee “Kroontje op het Werk” is een initiatief van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) voor organisaties die goed bezig zijn met duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Volgens Joke Storm-Bosch van het NPDI is het niet vanzelfsprekend dat werkgevers oog hebben voor het welzijn van medewerkers. “De balans tussen werk en privé is in de huidige tijd een belangrijk onderwerp. Werkgevers zouden werknemers de vraag moeten stellen: wat heb je nodig om hier te kunnen blijven werken?”

Familiewaarden

Storm vindt het bijzonder dat Weever, een bedrijf uit de “masculiene” bouwwereld, de wisseltrofee overdraagt aan het Leger des Heils. Misschien komen hier de familiewaarden van Weever dicht bij de kernwaarden van het Leger des Heils. Eerdere winnaars waren Carglass, de gemeente Bronckhorst en het schoonmaakbedrijf CSU Volgend jaar zal het Leger des Heils op zoek gaan naar een organisatie om de wisseltrofee aan over te dragen.

(Leger Des Heils)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : cases, Gezonder werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid