Stelling
"Werkdruk los je alleen op door verwachtingen beter te managen."
6
17
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Gezondheid is best belangrijk, maar…
Gezonder werken

Gezondheid is best belangrijk, maar…

gezonde medewerkers

Twee van elke drie werkgevers heeft geen aparte doelstellingen voor gezondheid en welzijn van de medewerkers. Acht op elke tien werkgevers heeft ook geen formele gezondheids- en welzijnsstrategie, ondanks de grote hoeveelheid stress op de werkvloer. En een op elke zes bedrijven weet niet wat ze uitgeven aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Die ze overigens wel belangrijk vinden voor het welzijn van de mensen en de aantrekkelijkheid als werkgever. Dat blijkt uit de ‘2017 Benefits Trends Survey’ van Willis Towers Watson.

Hoewel er geen formele doelen voor zijn, maken werkgevers zich wel degelijk zorgen over het welzijn van hun medewerkers. De meerderheid (62%) geeft aan dat stress op de werkvloer is geïdentificeerd als het grootste knelpunt binnen de organisatie. Bovendien maakt ruim een kwart (26%) zich zorgen over werknemers die te weinig bewegen voor, tijdens en na het werk.

Gezondheid is topprioriteit

Daarnaast is bijna de helft (46%) van de werkgevers zich ervan bewust dat secundaire arbeidsvoorwaarden helpen om de aantrekkingskracht en het behoud van personeel te verbeteren. 80 Procent is dan ook van plan om binnen drie jaar gezondheids- en welzijnsvoorzieningen op maat aan te bieden die onderscheidend zijn ten opzichte van de concurrentie in de war on talent. Daar is ook behoefte aan, want ruim de helft (55%) van de werknemers noemt de eigen gezondheid een topprioriteit. En bijna driekwart vindt gezondheidsprogramma’s belangrijker dan een goed pensioen. Toch vindt maar 34 procent van de werknemers dat het bedrijf een gezonde werkomgeving bevordert.

Arbeidsvoorwaarden zijn ook organisatiedoelen

Lex Moerings, Head of Health & Benefits bij Willis Towers Watson Nederland, ziet dat gezondheid en het welzijn van werknemers een steeds hogere plek krijgen op de agenda van de directie. “Bedrijven zien steeds meer in hoe belangrijk goede en concurrerende secundaire arbeidsvoorwaarden zijn. Er zijn duidelijke verbanden tussen een goed gezondheidsprogramma en minder afwezigheid, een betere personeelsretentie en een hogere productiviteit. Het is goed om te zien dat zoveel bedrijven van plan zijn om hun strategie omtrent arbeidsvoorwaarden te gaan uitlijnen met hun organisatiedoelstellingen, en om voorzieningen op maat te gaan aanbieden. Desondanks lijken veel bedrijven die ambitie niet te gaan waarmaken, omdat de strategische sturing en kennis ontbreekt.”

Weinig besef van de kosten

Uit het onderzoek, waaraan 42 werkgevers uit de Benelux deelnamen, blijkt dat 16 procent van de werkgevers niet weet wat ze uitgeven aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Toch zijn de kosten de komende drie jaar de grootste uitdaging voor secundaire arbeidsvoorwaarden-programma’s; de helft van de ondervraagden gaf aan dit een belangrijk onderwerp te vinden. Moerings: “Er zijn veel bedrijven waarbij niet helder is wat ze uitgeven en waarom. Mogelijk lopen er bij deze bedrijven allerlei losse gezondheids- en welzijnsprogramma’s naast elkaar. Het is belangrijk dat deze met elkaar worden verenigd tot een goed afgestemde, duidelijke en allesomvattende strategie die vervolgens gecommuniceerd kan worden om personeel aan te trekken en te behouden.”Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

SAVE THE DATE: 26-11-2019

Hét event Duurzame Inzetbaarheid , is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid