Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Het vaste contract is aan het einde van zijn loopbaan
Anders werken

Het vaste contract is aan het einde van zijn loopbaan

Werkgevers en werknemers willen gedeelde verantwoordelijkheid, meer flexibiliteit en geen automatische loonsverhogingen. Dat bleek uit een serie debatten over de onderneming van de toekomst eind september, georganiseerd door BNR De Nieuwe Onderneming.

Karen Daleboudt, manager learning & talent development bij Yacht snapt dat het arbeidscontract voor de toekomst voor hogeropgeleiden aangepast moet worden en meer ruimte moet bieden voor het individu. “Dat is een logisch gevolg van de individualisering van de maatschappij.

Zo flexibel mogelijk

Organisaties, maar ook professionals die vooruit kijken en willen anticiperen op de toekomst moeten zo flexibel mogelijk zijn. De professional moet zich voortdurend afvragen ‘Wat heb ik te bieden als specialist en hoe zorg ik ervoor dat ik meerwaarde kan blijven bieden?’

Duurzame kennis
Een organisatie moet weten welke kennis er nu nodig is, maar ook welke kennis er op langere tijd nodig is. En daar ontbreekt het bij organisaties nog maar al te vaak aan, zo blijkt uit onderzoek van Yacht. Inzicht in welke kennis en expertise er op langere termijn nodig zijn, is de basis voor een wendbaarder Nederland dat zo beter kan concurreren.”

Het duurzame arbeidscontract
De elementen voor het arbeidscontract van de toekomst zijn:

  • Persoonlijke ontwikkeling op basis van wederkerigheid (werkgever en werknemer beiden verantwoordelijk)
  • Een contract moet digitaal af te sluiten zijn
  • Elk contract loopt vijf jaar en na die vijf jaar gaan werkgever en werknemer opnieuw in gesprek
  • Arbeidsrecht moet meer op maat (dus niet dezelfde regels voor alle organisaties)
  • Salarisverhoging niet meer automatisch maar op basis van toegevoegde waarde
  • Loyaliteit


Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsrelaties, Het Nieuwe Werken, Langer werken, Leiderschap, Nieuws, Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid