Stelling
"Wie opziet tegen verandering is niet duurzaam inzetbaar."
26
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Balans werk-privé Hoe hou je het werk in de hand?
Balans werk-privé

Hoe hou je het werk in de hand?

Ruim de helft van de mannelijke starters op de arbeidsmarkt vindt het moeilijk om werk en privé te combineren. Vrouwen vinden die balans minder lastig. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van loopbaanoriëntatiebedrijf Qompas onder 3000 studenten en starters.

Wat de onderzoekers ook opviel was dat veel studenten en starters moeite hebben met een cv opstellen, en andere profielen waaruit hun aanleg en ervaring blijkt. Bijna de helft van de ondervraagden (44%) vond dit erg lastig. Ook weet maar een kwart van de studenten en werkzoekende starters hoe ze moeten onderhandelen met hun werkgever over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Mannen denken twee keer zo vaak dan vrouwen dat zij weten hoe dit moet (37 tegenover 18%). In de praktijk onderhandelen mannen echter veel minder vaak dan ze van plan zijn (64 versus 48%).

Handiger in scheiden werk en privé

Vrouwen hebben een realistischer beeld van hun onderhandelingsvaardigheden: 43 procent neemt zich voor te onderhandelen en een gelijk percentage onderhandelt ook echt. De meeste vrouwen zijn ook wat handiger in scheiden van werk en privétaken. “Vrouwen beheren hun werk- en privé-afspraken tijdens hun studie al beter. Ze zetten bijvoorbeeld in hun agenda tot wanneer ze gaan studeren of werken en wanneer ze afspreken met vrienden. Ze geven het allebei een plek”, stelt Beate Volker, hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam op RTL. Ook denkt ze dat mannen minder overtuigd zijn van de mogelijkheid om in vier dagen per week carrière te maken.

Duurzaam; geen video

Studenten en starters vinden het verder belangrijk dat hun toekomstige werkgever duurzaam is. Daar willen zij zelf ook aan bijdragen. Ze zijn bereid gemiddeld 5 procent van hun brutosalaris in te leveren als hun werkgever daarmee duurzame maatregelen kan nemen. Het maken van video’s en vlogs is steeds vaker onderdeel van de sollicitatieprocedure. Maar studenten en starters vinden dat maar niks. Ze doen het nog het liefst op de ouderwetse manier.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Balans werk-privé, Gezonder werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid