Stelling
"Taakroulatie binnen een team is de beste manier om duurzaam inzetbaar te blijven."
18
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond Inhuren van professionals is ‘een vak apart’
Achtergrond

Inhuren van professionals is ‘een vak apart’

Bedrijven en overheden worden steeds afhankelijker van externe professionals met specifieke, schaarse expertise. Extern ingehuurd personeel vormt een grote kostenpost, maar organisaties hebben moeite grip te krijgen op het inhuurproces, zo stelt arbeidsmarktspecialist Yacht vast in een whitepaper over dit onderwerp.

De praktijk in Nederland is volgens Yacht dat veel organisaties geen grip hebben op het inhuurproces van professionals. Ze hebben het leveranciersmanagement voor uitzendkrachten al professioneel geregeld, maar nog niet voor de inhuur van het hogere segment, de externe specialisten die hun werk gewoonlijk op basis van ‘uren schrijven’ doen. De whitepaper van Yacht, met de titel ‘Grip op inhuur van professionals’ wil een oplossing voor deze problematiek bieden. De whitepaper schetst de problematiek in Nederland en de oplossingen die in de markt worden aangeboden.

Kostbare gevolgen
Het gebrek aan grip kan talloze kwalijke en kostbare gevolgen hebben. Het uit zich, zo analyseert Yacht in de whitepaper, op veel verschillende manieren. Zo kan de inhuur ongestructureerd verlopen, met name omdat het volledig decentraal plaatsvindt. Ook komt het voor dat er wel structuur is, maar dat afdelingsmanagers door een gebrek aan controle via de achterdeur gewoon zaken blijven doen met hun eigen leveranciers en ZZP’ers. Zo worden afspraken in raamcontracten omzeild.

Inhuurregie
Ook bestaat bij veel bedrijven door gebrek inhuurregie onvoldoende zicht op de juridische en wettelijke risico’s, met alle mogelijk gevolgen van boetes en claims. Verder is er bij veel organisaties onvolledig zicht op inhuurvolume, waardoor het nauwelijks mogelijk is te sturen op verbetering. Bij andere organisaties is het inhuurproces heel complex en slagen organisaties er niet in externe kennis intern vast te leggen en te borgen. Ten slotte ontbreekt het vaak aan goede planning en voorspelling van de toekomstige vraag en kan het gebeuren dat organisaties door schaarste aan bepaalde expertise achter het net vissen – met alle gevolgen van dien voor de gewenste vernieuwing en voor het concurrentievermogen.

Oplossingen voor meer grip
Om bedrijven meer grip op inhuur van professionals te geven hebben Yacht, Randstad Sourceright en Randstad Strategic Sourcing oplossingen ontwikkeld voor het managen van het inhuurproces, afhankelijk van de mate van volwassenheid waarmee de organisatie omgaat met inhuur. Ze onderscheiden de volgende varianten:

  • De brokeroplossing is een goede oplossing voor organisaties waar sprake is van decentrale inhuur. Met deze oplossing wordt het zelf geworven externe personeel (ZZP’ers of mensen in dienst van leveranciers) ondergebracht bij een broker.
  • Bij de broker met intermediairfunctie worden de kandidaten die de organisatie zelf werft nog steeds ondergebracht bij de broker. Op verzoek van de organisatie werft en contracteert de broker ook kandidaten buiten het bestaande netwerk.
  • De broker-oplossing met community is interessant voor organisaties die in hoge mate afhankelijk zijn van een gefragmenteerde groep schaarse ZZP’ers met specifieke expertise. In deze variant richt de broker een ‘community-webapplicatie’ in.
  • Managed Service Provider (MSP) is een oplossing waarbij de klant het inhuurproces volledig uitbesteedt. Een MSP neemt het leveranciersbeheer over, levert extern personeel met behulp van derden en voert de facturatie en betaling uit.
  • De ‘inhouse variant‘ biedt uitkomst wanneer er sprake is van een grote vraag naar een beperkt aantal specifieke profielen. Bij deze variant worden sourcing en inhuur volledig uitbesteed.


Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Achtergrond, Arbeidsmarkt, Arbeidsrelaties, Implementatie, Tools, Uncategorized
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid