Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsvoorwaarden Inzetbaarheid begint bij onszelf
Arbeidsvoorwaarden

Inzetbaarheid begint bij onszelf

Al jaren praten we als HR-professionals over duurzame inzetbaarheid. We voelen de urgentie, vormen een mening en nemen initiatieven. Alles is erop gericht om medewerkers binnen onze organisaties succesvol te laten zijn tot aan hun pensioengerechtigde leeftijd, die steeds verder opschuift.

De afgelopen jaren hebben we veel onderzoek gedaan naar de factoren die van invloed zijn op deze inzetbaarheid. We weten dat naarmate het perspectief van medewerkers breder is en ze het gevoel hebben dat ze een proactieve rol kunnen vervullen, ze meer openstaan voor persoonlijke ontwikkeling en zich beter aanpassen aan veranderende werkomstandigheden.

Andere beïnvloedende factoren zijn leeftijd, een flexibele mindset, zelfregulering, opleidingsniveau, competenties, de manier waarop iemand zichzelf presenteert en het bewust zijn van arbeidsmarktkansen. Een mooie meetlat voor dé ideale medewerker.

Inzetbaarheid HR-professionals

Maar hoe is het met onze eigen inzetbaarheid als HR-professionals? Hoe is het met mijn eigen inzetbaarheid? Als ik naar mezelf kijk, dan denk ik dat ik opensta voor veranderingen en mezelf blijf ontwikkelen. Ik kan een proactieve rol nemen en mij worden voldoende kansen geboden. En ja, ik heb zelfs net een overstap gemaakt van aan prachtige rol als directeur HR bij Tempo-Team naar een uitdagende internationale rol bij de Holding. En ook daar ga ik weer heel veel leren en mijn inzetbaarheid vergroten. Maar is het niet eens tijd voor een concreter plan met een inspirerende ambitie voor inzetbaarheid?

Afgelopen maand ontving ik een e-mail met als titel ‘Plan69’. Een deel van de inhoud: “Minimaal t/m mijn 69e blijf ik actief bezig, en het worden de meest productieve jaren uit mijn carrière!” Dat inspireerde me om mijn eigen doelen te concretiseren en mijn ambities te stellen. Voor mij wordt dat ‘Plan45’, dat staat voor de komende drie jaar tot aan mijn 45e verjaardag. Het moet de periode worden waarin ik ongelofelijk veel wil leren en delen over inzetbaarheid en duurzame performance.

Concreet: het gaan verzamelen van de 45 goede initiatieven, interventies, ideeën en ervaringen over duurzame inzetbaarheid en de succesvolle inbreng van medewerkers. Die ideeën en ervaringen kunnen vernieuwend zijn of traditioneel, dichtbij liggen of veraf, nationaal of internationaal. Het verzamelen van vijftien per jaar moet lukken. De beste deel ik. En ga ik toepassen. Ook op mezelf.

Uit onderzoek van Tempo-Team blijkt dat 45-plussers meer veerkracht hebben dan hun jongere collega’s. Ik zie de komende drie jaren als een aanloop daar naartoe. Want inzetbaarheid begint bij mezelf. Bij onszelf, als HR-professionals.

Suzanne Jungjohann is director Performance Management bij Randstad HoldingPrint Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsvoorwaarden, Blog, Gezonder werken, Langer doorwerken, Langer werken, Leiderschap, Talentontwikkeling, Tools, Uncategorized, Vitaliteit
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid