Stelling
"We meten teveel omdat het nu eenmaal kan."
31
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Is de smartphone je slaaf of is het andersom?
Gezonder werken

Is de smartphone je slaaf of is het andersom?

Stress en burn-out zijn een groeiend problem op de werkvloer. De oorzaak ligt bij het werk, maar ook voor een groot deel aan hoe we omgaan met onze smartphones. “Het gaat veel verder dan gebruik voor werk en plezier, het neemt ons hele leven over.” Jammer, want digitaal stressvrij werken betekent langer, gezonder en efficiënter doorwerken.

Dat stress en burn-out steeds vaker voorkomen in ons werk, blijkt onder meer uit recent Amerikaans onderzoek. Ruim 60 procent van de medewerkers is minimaal drie dagen per week gestrest door werk. Flexibel werken en altijd en overal online zijn helpt daarbij ook niet echt. We zijn echt verslaafd geraakt aan onze smartphone, zegt Arianna Huffington, oprichter en CEO van welzijnsorganisatie Thrive Global, en natuurlijk vooral bekend van de Huffington Post. “Het gebruik van de smartphone gaat veel verder dan werk en plezier. Het zit verwikkeld in ons hele leven”, benadrukt ze. ‘Dat komt ook omdat we bang zijn om dingen te missen op social media.”

Gezonde cultuur helpt tegen burn-out

Managers kunnen binnen een bedrijf ook genoeg doen om burn-outs van hun personeel te voorkomen, stelt ze. “Maar ze moeten wel het belang van het team voorop stellen en creëren daarmee ook betere resultaten. Zie de bedrijfscultuur als het immuunsysteem van de organisatie. Wanneer de cultuur gezond is, ben je ook weerbaarder tegen problemen. Ik zie dat sommige bedrijven hun manier van werken al beginnen aan te passen. Dat komt denk ik door de stijgende burn-outcijfers.”

Dit is niet ‘normaal’!

De bedrijfscultuur moet veranderen, stelt de CEO. “Mensen moeten zich beseffen dat het niet normaal is om een burn-out te krijgen.” Zelf heeft Huffington ook, zo’n tien jaar geleden, een burn-out gehad. Het bleek een keerpunt in haar leven, waar ze naar eigen zeggen erg dankbaar voor is. In haar blog schrijft ze: ‘Ik ben op een andere manier gaan leven en werken. Het leidde ertoe dat ik twee boeken schreef: Thrive en The Sleep Revolution. Niet veel later stopte ik bij The Huffington Post en zette ik Thrive Global op.”

In de ‘Thrive Mode’

Thrive Global ontwikkelde een app om jezelf ‘uit te schakelen’, genaamd Thrive. Je kunt er onder meer mee meten hoeveel tijd je doorbrengt op social mediaplatformen. “De meeste mensen zullen ervan schrikken. De bedoeling is dat mensen dit beter kunnen gaan reguleren, doordat ze zich meer bewust zijn van hun eigen gedrag.” Daarnaast kun je je smartphone in ‘thrive mode’ zetten. Daarmee krijgen mensen die je een bericht sturen automatisch de melding dat je even niet beschikbaar bent.

Bron: Platform Over Het Nieuwe Werken Lees ook het artikel over phubbing op PW! (Maar hap eerst even naar adem…)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid