Stelling
"Elke ceo moet elk kwartaal verplicht minstens een week meedraaien op de werkvloer."
15
1
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken It’s the manager, stupid!
Langer werken

It’s the manager, stupid!

Als het management te vertrouwen is, voelen de medewerkers zich beter betrokken bij het bedrijf. Lijkt een open deur, maar nieuw onderzoek door Effectory laat zien dat het verschil wel heel groot is: als medewerkers en directie elkaar vertrouwen, voelen de medewerkers zich negen maal zo bevlogen in hun werk en betrokken bij “hun” organisatie.

Bijna nog opvallender dan die conclusie is de bevinding dat nu maar 13 procent van de medewerkers in Nederland de raad van bestuur volledig vertrouwt. “Directieleden realiseren zich vaak niet welke invloed ze hebben op de betrokkenheid en bevlogenheid van hun medewerkers”, aldus Rogier van der Werf, consultant bij Effectory International. “Ze kijken meer naar de financiën en de strategie, waardoor het contact met medewerkers op de werkvloer regelmatig prioriteit verliest.” Volgens hem maken betrouwbare directies contact met hun medewerkers door zichtbaar te zijn in de organisatie. Ook brengen ze een heldere visie over, en wekken ze vertrouwen door transparant te communiceren over visie, beleid en plannen.

Direct verband met bedrijfsresultaten

Betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers hebben veel invloed op de bedrijfsprestaties, lager personeelsverloop en efficiëntere werkprocessen. Steeds meer bedrijfsorganisaties zien dat verband, en ze richten zich er daarom steeds meer op. Maar die aandacht heeft weinig zin als de directieleden er niet in slagen het vertrouwen van hun medewerkers te winnen.

Vier bepalers van bevlogen en betrokken

Uit het onderzoek is gebleken dat amper een op elke drie (31%) medewerkers die werken bij multinationals momenteel bevlogen zijn in hun werk en betrokken zijn bij de organisatie. Effectory International benadrukt dat beide thema’s worden beïnvloed door vier factoren:

  1. De medewerker past bij de organisatie,
  2. Het werk geeft de medewerker energie,
  3. De leidinggevende communiceert een duidelijk organisatiedoel
  4. De leidinggevende spreekt voldoende waardering uit naar de medewerker.

Hoewel drie van de vier factoren verbetering behoeven, blijkt dat maar liefst 79% van de medewerkers die werkzaam zijn in multinationals het gevoel heeft te passen bij de organisatie.

(Persbericht Effectory)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Langer werken, Nieuws

0 reacties op It’s the manager, stupid!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid