Stelling
"Je werk met passie doen kweekt perfectionisme."
6
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond Maak uw HR beleid duurzaam en toekomstbestendig
Achtergrond

Maak uw HR beleid duurzaam en toekomstbestendig

FitForFuture-cover

Kent u het JCM? Hebt u al een kijkje genomen in de VUCA-World? Weet u hoe ze samenwerken in ‘de driehoek’? Bent u bekend met job slashing bij verdwijn- of krimptaken? En hoe kan je GBW-interventies het beste implementeren? Kortom: hoe toekomstbestendig is uw HR-beleid eigenlijk?

In het handboek ‘Fit for the Future – Handvatten voor toekomstbestendig HRM-beleid’ combineren Dr. Annet de Lange en Dr. Sarah Detaille de theoretische inzichten waar HR-professionals nu mee werken met vele, vele voorbeelden uit de praktijk. Die van henzelf, en van collega-wetenschappers die hun inzichten bij vele soorten bedrijfsorganisaties en not-for-profitinstellingen in de praktijk hebben gebracht. Waaronder de sector Zorg en Welzijn, een groot algemeen ziekenhuis en een groot hogeschoolconglomeraat. Zelfs binnen de Transport en Logistiek, een sector waar aandacht voor gezond werken meestal niet bovenaan het prioriteitenlijstje staat.

Theorie gekoppeld aan de praktijk

De auteurs switchen voortdurend tussen theorie en praktijk, waardoor de vaak wat abstracte begrippen binnen HR snel een praktische toepassing krijgen. Zo krijgt vitaliteitsmanagement handen en voeten met een grootschalig onderzoek bij meer dan 300 werkgevers in de provincie Limburg. U leest welke maatregelen organisaties treffen, en in welke mate de werknemers die mogelijkheden gebruiken. Hybride leeromgevingen worden in de praktijk gebracht met drie voorbeelden van leerpraktijken tussen onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk bij drie grote hogescholen in Nederland.

Vitaliteitsmanagement

De nadruk ligt bij actuele onderwerpen op duurzame inzetbaarheid. Vitaliteitsmanagement is daarin nu erg belangrijk, het boek wijdt er een groot hoofdstuk aan met afwisseling van praktijk en theorie. Maar ook digitalisering, robotisering en talent management zijn opgenomen. De auteurs kijken daarbij steeds naar de toekomst, zoals bij taakinzetbaarheid: hoeveel procent van de werknemers is nog inzetbaar op de taken die in de nabije toekomst voor het bedrijf van belang zijn? Na een grondige analyse van de mate van inzetbaarheid op taken en competenties komen de sleutelmogelijkheden aan bod. Niet alleen met job crafting, maar ook team crafting, carving, slashing en innovation.

Ga er even voor zitten!

Toegegeven, dit boek is niet het makkelijkste om zomaar even op een achternamiddag te lezen. Je moet er echt even voor gaan zitten. Het abstractieniveau is vrij hoog, de zinnen zijn vrij lang. Maar wie daarbij doorzet, en begint bij de onderwerpen en sectoren die hem of haar het dichtst aan het hart liggen, krijgt een schat aan nieuwe inzichten te lezen over het vakgebied.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en bestellingen in de shop van Vakmedianet. Liever daden dan woorden? Kom dan naar Hét event Duurzame Inzetbaarheid, op 20 november aanstaande in de Jaarbeurs, Utrecht. Annet de Lange licht hier toe hoe mensen langer kunnen doorwerken met meer aandacht voor employability en arbeidsmobiliteit. Oftewel: Hoe kunt u ouder worden en toch goed inzetbaar blijven? Lees het hele programma en schrijf u nu in!Print Friendly, PDF & Email
Categorie : Achtergrond, Langer werken, Nieuws, Tools
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid