Stelling
"Werkdruk los je alleen op door verwachtingen beter te managen."
6
17
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsrelaties Mag het licht uit?
Arbeidsrelaties

Mag het licht uit?

bewegen

Wat moet je doen om je werknemers te laten stoppen met werken? Als niets anders werkt, doe je uiteindelijk de lichten uit. In Japan had zelfs dat geen effect: de ambtenaren bleven gewoon doorwerken.

Het Aziatische land staat al bekend vanwege haar arbeidsethos. Japanse werknemers zitten soms wel twaalf uur per dag op kantoor, volgens een artikel in Facto Magazine. Dat leidt tot oververmoeidheid, waardoor ze soms onnodige fouten maken. Ook gaat het ten koste van de creativiteit. Veel frisse ideeën ontstaan er niet na 12 uur achter het bureau.

Werkdagen inkorten

Enkele Japanse bedrijven proberen dit nu te veranderen door werkdagen in te korten en tegelijk de productiviteit van medewerkers te verhogen. Maar dat gaat niet vanzelf. Japanse werknemers nemen niet snel afscheid van oude gewoontes, zo blijkt in een artikel in NRC Next van Floris van Straaten van 13 april.

Zo deed het ministerie van Volksgezondheid een poging om de ambtenaren eerder naar huis te laten gaan. ‘s Avonds werd het licht op kantoor gedoofd. Dit had weinig effect: de ambtenaren werkten stug door, zelfs in het donker.

Het kan anders

Nu heeft het ministerie een verbod aangekondigd. Ambtenaren mogen na 22.00 uur niet meer werken op het ministerie. Toch is er een andere manier, die waarschijnlijk veel meer succes zal hebben. Japanse werknemers gaan niet eerder naar huis gaan dan hun baas. Als hij blijft zitten doen zijn medewerkers dat ook.
(Werken 2.0 / Facto Magazine, 15 april 2015)Print Friendly, PDF & Email
Tags : , , ,
Categorie : Arbeidsrelaties, Gezonder werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

SAVE THE DATE: 26-11-2019

Hét event Duurzame Inzetbaarheid , is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid