Stelling
"Thuiswerkers hebben een ritueel nodig om de werkdag af te sluiten."
33
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer doorwerken Millennial wil ‘echt’ wel langer doorgaan
Langer doorwerken

Millennial wil ‘echt’ wel langer doorgaan

Werken tot je erbij neervalt? De millennial heeft er wel zin in. Twaalf procent van de mensen die net voor de eeuwwisseling zijn geboren denkt te moeten doorwerken tot ze er dood bij neervallen. In Singapore en Japan denken de meesten dat: 14 en 37 procent, respectievelijk. Zo blijkt uit onderzoek van Manpower onder 19000 millennials in 25 landen.

Ongeveer een millennial op elke drie denkt te moeten doorgaan tot hij of zij 69 is. Maar een kwart rekent op pensioen voor het 65e jaar. Waarom denken ze dat? Angst voor de immer stijgende kosten van levensonderhoud wordt veel genoemd. Ook geven veel millennials aan dat ze nog nooit over stoppen met werken hebben nagedacht.

Wij werken hard!

De millennial vindt dan ook dat hij minstens zo hard werkt als de andere generaties. Driekwart van de ondervraagden geeft aan dat zijn of haar werkweek meer dan 40 uur duurt. In Singapore, China en Mexico werken ze gemiddeld 48 uur per week, en de Indiërs zijn de hardste werkpaarden: gemiddeld klokken zij 52 uur wekelijks.

Wel wat onderbrekingen, graag

Wel verwachten millennials dat ze tijdens hun lange, werkende leven enkele grote pauzes kunnen nemen. De meest genoemde aanleidingen zijn met name voor millennial-vrouwen: kinderen krijgen en ervoor zorgen, mantelzorgen voor ouders en schoonouders tijdens hun oude dag. De millennial-man wil ook zelf kunnen reizen, ontspannen, een hobby of andere wensdroom realiseren of zich bijscholen. De traditionele carrière langs promoties ligt bij de millennial dus niet voor de hand. Hij en zij denken eerder aan een loopbaan die zich schoksgewijs blijft ontwikkelen. De werk-privébalans staat bij hen hoog in het vaandel.Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws

0 reacties op Millennial wil ‘echt’ wel langer doorgaan

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid