Stelling
"Er bestaan geen bevlogen en betrokken mensen. Ze kunnen wel zo worden."
7
33
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Nederland niet klaar voor flexibele arbeidsmarkt van morgen
Anders werken

Nederland niet klaar voor flexibele arbeidsmarkt van morgen

Weerstand tegen flexibele contracten en vaker omscholen en geen zin om langer door te werken. Nederland is niet klaar voor de flexibele arbeidsmarkt die eraan komt.

Dat concludeert TNS Nipo, dat in opdracht van Randstad onderzoek deed onder ruim duizend Nederlanders, waarbij de vraag was: hoe staan Nederlanders tegenover de gevolgen van een 100-jarig leven?

Flexibel werken

Bijna zeven op de tien ziet niets in flexibele arbeidsmarkt van de toekomst. Bijna een kwart heeft geen zin in een leven lang leren. Verder noemt de meerderheid werken tot je 75e ongeloofwaardig. Maar ja. Mensen worden steeds ouder. Elk kind dat nu geboren wordt heeft een gemiddelde levensverwachting van honderd jaar. Wat zijn de gevolgen hiervan voor ons werkend leven? Slechts 19 procent heeft hier een beeld bij.

Flexibele contracten?

Flexibeler werken lijkt een antwoord te zijn. Toch staat ruim twee derde van de Nederlanders negatief tegenover een arbeidsmarkt met uitsluitend flexibele contracten. Bijna twee van elke drie (64%) vindt het een (zeer) slechte zaak dat ouderen op latere leeftijd (moeten) blijven werken en zelf verantwoordelijk zijn voor het financieren van pensioen.

In de toekomst bestaat de vaste baan niet meer, denkt Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt van Randstad Groep Nederland: “Het is zorgelijk dat Nederlanders nog niet voorbereid zijn op de arbeidsmarkt van de toekomst. We ontkomen er namelijk niet aan dat mensen in de toekomst vaker wisselen van baan.”

Vastigheid

In het onderzoek in aanloop naar de Randstad Awards blijkt de waardering voor vastigheid echter groot. 71 procent ervaart wegvallen van een vast dienstverband als een negatief gevolg van een flexibele arbeidsmarkt. 56 procent zegt een vast contract het belangrijkste criterium te vinden voor goed werkgeverschap.

Ten Hoonte: “En dat is begrijpelijk, want op dit moment is onze maatschappij nog georganiseerd rondom het vaste contract. Als werkgevers in de toekomst geen zekerheid meer bieden, zullen we ons daar met z’n allen op moeten voorbereiden.”

(Redactie Over Het Nieuwe Werken)Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Anders werken, Arbeidsmarkt, Het Nieuwe Werken, Nieuws, Talentontwikkeling
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid