Stelling
"Een marge aanhouden is mijn belangrijkste wapen tegen stress en werkdruk."
27
5
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken ‘Niet opleiden voor verdwijnend werk’
Langer werken

‘Niet opleiden voor verdwijnend werk’

Geld om mensen om te scholen naar een baan mag niet ongebruikt op de plank blijven liggen. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt dat de sociale partners alle beschikbare middelen moeten gebruiken voor passende scholing.

Daar bedoelt de minister geen opleidingen mee voor banen die dreigen te verdwijnen. Het zou heel verstandig zijn als werkgevers en werknemers meer investeren in omscholing, herscholing en bijscholing voor sectoren waar wel werkgelegenheid is. Zo reageerde de bewindsman op vragen van VVD-Kamerlid Wiersma. Die wees op een artikel uit De Telegraaf. Daaruit blijkt dat de oproep aan werknemers om een leven lang te leren aan dovemansoren lijkt te zijn gericht. Honderden miljoenen euro’s die bedoeld zijn om werkenden bij en om te scholen, worden niet gebruikt. “Dat kan toch niet waar zijn”, aldus Wiersma.

Scholen voor werk

Nog zorgwekkender, aldus de VVD’er, is dat de omscholing lang niet altijd effectief blijkt. Soms wordt er geïnvesteerd in banen die op termijn verdwijnen, zoals in de bankensector. “Zonde”, vindt Wiersma, “juist nu het vinden van geschikte mensen voor veel vacatures een grote uitdaging is.” De minister overlegt met de sociale partners over het effectiever inzetten van geld voor om- en bijscholing op de werkvloer. Hij zal in een brief inzichtelijk maken waar het scholingsgeld precies naar toegaat.

APL?

De vorige minister van SZW, Asscher, wilde de opleidings- en ontwikkelingsfondsen gebruiken voor een een algemene periodieke loopbaankeuring (APL) voor alle werkenden, opdat ze inzicht zouden krijgen in hun kansen om aan het werk te blijven. Asscher vond dit nodig omdat mensen in de toekomst vaker zullen wisselen van baan, en daarom ook vaker in een andere sector aan de slag zullen moeten. Bovendien ontstaan steeds nieuwe beroepen waarvoor specifiek opgeleide mensen nodig zijn.Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Langer werken, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid