Stelling
"Ouderen moeten beter leren luisteren naar wat jongeren echt willen."
7
5
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Nieuwe generatie betreedt de werkvloer…
Langer werken

Nieuwe generatie betreedt de werkvloer…

Werkplek voor senioren

Wie ouder wordt, kan het allemaal niet meer zo goed bijhouden. De tijd gaat steeds sneller, en dat geldt zeker voor de ontwikkelingen. We moeten langer doorwerken, maar dat houdt toch echt wel op als de 70 in zicht komt? Nee. In Amsterdam worden de eerste werkplekken voor 70-plussers ingericht.

Steeds meer mensen leveren pas na hun 70e verjaardag hun beste prestaties. Zoals Nelson Mandela. Foppe de Haan meldde na zijn laatste trainersopdracht dat hij op zijn 70ste beter was dan op zijn 60ste. En de verhalen over radio- en TV-bekendheden met al bijna tien jaar AOW die maar niet van ophouden willen weten zijn overbekend, inmiddels.

Jong en oud hebben elkaar nodig

Zeker in branches waar de innovaties steeds sneller gaan is het belangrijk om de inzichten en wijsheid van ouderen te laten samengaan met de ambities van jongeren die zorgen voor de broodnodige vernieuwingen. Ouderen zijn vooral goed in op cultuur gebaseerde taken zoals besturen, coachen, adviseren, organisatieontwikkeling. Beheersen en structureren, kortom. Zo kan de vernieuwing waar jongeren vaker mee komen beter worden ingebed in bestaande organisatievormen zonder ongecontroleerd tegen de klippen op te groeien.

Speciale werkplekken voor 70-plussers?

Om jonger en steeds ouder dus prettiger te laten samenwerken heeft co-working space TSH Collab aan de Wibautstraat in Amsterdam enkele werkplekken ingericht die speciaal geschikt zijn voor de doorwerkende 70-plusser. De koffiebar is tevens supplementen-apotheek, bewegingsvrijheid dankzij hellingbanen, ruimte voor een dutje en ondersteunende stoelen; een ‘healing environment’ vol hulpmiddelen…

Kantoor en kuuroord tegelijk

Wordt de werkplek een ondersteunende omgeving die je zo lang mogelijk gezond en fit houdt? Een kruising tussen kantoor, kuuroord en zorginstelling? Angstaanjagend, of misschien een mooi alternatief voor een eenzaam of verzorgingshuis? Anna Dekker van studio LONK wil vooral aanzetten tot nadenken. “Het is een ruimtelijke verkenning van ons toekomstige werklandschap. We gaan veel later of zelfs helemaal niet met pensioen. Het is tijd dat met elkaar praten over dit thema. Bijvoorbeeld over hoe ver we zullen we gaan om onze mentale en fysieke gezondheid hierin te faciliteren.”

Nadenken over de werkende toekomst

Doel van het project is mensen aan het denken te zetten over de toekomst van werk en werkplekken. Want een ding is vrij zeker. In de nabije toekomst komt er een nieuwe generatie werkenden bij: de 70-plusser. Studio LONK en Ditt. Officemakers werken in het project samen met BrightPensioen en TSH Collab. Op vrijdagmiddag 15 februari vindt het event Senior Spaces plaats aan de Amsterdamse Wibautstraat. Wie zich aanmeldt, kan de speciaal ingerichte werkplek bezoeken en met experts en publiek in gesprek gaan. Voor meer informatie of aanmelden neemt u contact op met Anna Dekker, via anna@studiolonk.nl.

(Persbericht Anna Dekker, foto van Michiel Landeweerd)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Langer werken, Nieuws
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid