Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
23
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer doorwerken Parttime werkende vrouwen slecht voor economische groei
Langer doorwerken

Parttime werkende vrouwen slecht voor economische groei

Dat in Nederland zoveel vrouwen parttime werken zorgt voor een lage arbeidsproductiviteit en daarmee voor minder economische groei. Dat is een zwakte van de Nederlandse economie, zegt adjunct-secretaris-generaal Yves Leterme van denktank OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) maandag in een interview met het AD.

De oud-premier van België wijst er in de krant op dat in Nederland wel 76,9 procent van de vrouwen met een baan parttime werkt. Iets meer dan een kwart werkt gemiddeld 3 dagen per week en zo’n 23 procent 4 dagen per week.

"Is dat echt een vrijwillige keuze?", vraagt Leterme zich af. "Ik weet het niet. Het kan ook een noodzaak voor vrouwen zijn. En het kan zo zijn dat bedrijven vrouwen niet laten doorstromen naar voltijdsbanen. Waarom zouden anders in vergelijkbare landen vrouwen wel meer uren werken?"

De economische groei in Nederland is lager dan in driekwart van de andere geïndustrialiseerde landen, aldus Leterme. "Nederland heeft de crisis goed opgevangen. Het heeft een een goed opgeleide bevolking. Het is een van de grootste exportlanden ter wereld. Maar er zijn punten waarop het beter kan."

Volgens Leterme wisselen Nederlanders in hun carrière niet vaak genoeg van baan wisselen en is de werkweek te kort. Ook zou in de beleving van de OESO-bestuurder het Nederlandse midden- en kleinbedrijf wat meer gesteund mogen worden en moet meer geïnvesteerd worden in onderwijs en opleidingen.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws, Uncategorized
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid