Stelling
"Nog liever een flutbaan dan te vroeg met pensioen gaan."
14
58
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Pesten op het werk serieus aanpakken
Gezonder werken

Pesten op het werk serieus aanpakken

pesten, uitsluiting, emoties

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert samen met TNO een pilot Interventie tegen pesten op het werk. De proef begint in oktober, en loopt door tot juli 2019. Aanmelden kan nog.

Ruim een kwart van de Nederlanders is weleens gepest door collega’s of leidinggevenden. Afgelopen jaar waren een half miljoen werknemers slachtoffer van pesterijen op de werkvloer. Het zorgt naar schatting jaarlijks voor vier miljoen extra verzuimdagen. Werkgevers zijn volgens de Arbowet, hoofdstuk 1 verplicht om een beleid te voeren dat erop gericht is om pesten, als vorm van psychosociale arbeidsbelasting te voorkomen of te beperken.

Aanpak pesten vaak verkeerd

Veel bedrijven pakken pesten op het werk verkeerd aan, zeggen verschillende deskundigen. De pester ontslaan helpt meestal niet veel, binnen korte tijd staat u oog in oog met zijn of haar opvolger. Protocollen tegen pestgedrag zijn er meestal wel, maar het schort aan de uitvoering. Zo denken veel werkgevers dat pesten bij hun niet voorkomt, of ze vinden dat hun medewerkers gewoon tegen een geintje moeten kunnen. Maar wat voor de één grappig is, kan voor de ander pijnlijk zijn. Leidinggevenden en collega’s moeten pesten herkennen, kunnen voorkomen en ingrijpen als er toch gepest wordt op het werk. Bekijk alle ins en (vooral) outs rond pesten in ons grote Pestdossier.

Wat helpt bij u het beste tegen pesten?

Het ministerie van SZW wil organisaties helpen om pestgedrag effectief aan te pakken. Zij doet dit in samenwerking met TNO. Een team van experts bekijkt in elke deelnemende organisatie welke ingrepen het meest effectief zijn tegen pestgedrag. Doel is om een veranderproces in werking te zetten, zodat de nieuwe werkcultuur ook na de interventie blijvend merkbaar is. Organisaties die mee willen doen, kunnen zich opgeven door een e-mail te versturen naar: pilotgedragsencultuurinterventie@minzw.nl.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws

One reacties op Pesten op het werk serieus aanpakken

  1. Judy pleune

    Sinds ik een nieuwe leidinggevende heb word ik gepest op het werk, twee jaar lang door collega’s in de gaten gehouden en zij mailden alles door aan haar. Nu ben ik een jaar ziek thuis en ben nota bene mijn eigen functie thuis. Nu een gesprek gevoerd met een medieter en een arbeidskundig onderzoek gehad. Maar zei praten eerst met mijn leidinggevende en dan met mij. Help me ik weet niet wat ik moet doen.

Congres over Duurzame Inzetbaarheid 2021

Half thuis, half op de zaak… en misschien ook nog weleens onderweg. Hybride werken is de nieuwe vorm van duurzaam doorwerken als we uit de crisis komen. Onderzoek toont aan dat de balans tussen werk en privé een grote uitdaging is voor de thuiswerkende medewerkers. Hoe geef je vorm aan het DI-beleid in de nieuwe hybride omgeving? Laat je tijdens het online congres over Duurzame Inzetbaarheid op 15 en 17 juni 2021 inspireren door de experts en vooruitstrevende bedrijven. Zij nemen je mee in de nieuwste inzichten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Twee middagen vol inspiratie, kennis en praktische tips voor jouw DI-beleid.

Bekijk het complete programma en schrijf je in!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid