Stelling
"Op tijd stoppen is de beste manier om het werk langer vol te houden."
37
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Thuiswerkers kunnen ook bijblijven
Anders werken

Thuiswerkers kunnen ook bijblijven

handig bij e-learning

Werk je thuis? En voor een langere tijd? Of je dat nu leuk vind of niet, en hopelijk is er geen dringende aanleiding voor, je persoonlijke ontwikkeling kan doorgaan. Sterker nog, dat zou ook moeten doorgaan. Vindt Jane McNeill, directeur van Hays in Australië. Ze geeft 10 tips hoe je vanuit huis kunt bijblijven en zelfs beter worden.

Of je het nu doen voor de afleiding, de afwisseling of omdat je wat te vertellen wilt hebben bij de (tussentijdse) beoordeling: persoonlijke ontwikkeling is mogelijk bij thuiswerkers. Bovendien sta je er beter voor, letterlijk en figuurlijk, als de coronacrisis  voorbij is. En echt, dat gaat – ooit – gebeuren. Dus: geen excuus om er niet ook wat bij te leren tijdens de min of meer gedwongen zelfisolatie. McNeill geeft, met een duidelijke Rotterdams-Australisch-pragmatische niet xxxen-maar-poetsen stijl, de volgende 10 tips voor persoonlijke ontwikkeling vanaf je thuiswerk-bureau. O ja een snelle internetverbinding is essentieel, zegt ze erbij. Maar die hebben we allemaal, toch?

1} Grijp elke mogelijkheid aan die je werkgever biedt.

Ook al ben je er vroeger niet vaak aan toe gekomen, pak nu elke mogelijkheid aan die je werkgever biedt om een online cursus of training te volgen. Je wordt er productiever en creatiever door in je dagelijkse werk. Ook gaat de tevredenheid met je huidige thuiswerk-bestaan erdoor omhoog. Prik er liefst elke dag een vaste tijd voor in je e-agenda.

2} Lees de betere managementboeken.

Laat de kennis maar tot je komen, via het beeldscherm of uit de luidspreker(s) van de computer of smart phone. McNeill noemt Engelstalige bronnen met goede managemenlectuur. Wij verwijzen je graag naar de Vakmedianetshop.

3} Luister naar podcasts.

Wie geen zin heeft om zelfs maar te luisteren naar een voorgelezen boek, kan zich ook abonneren op podcasts over vele management- en organisatiezaken. Neem bijvoorbeeld de podcastserie van Jeroen Busscher over een leven lang leren op PW. Of check de ruimere serie HR-gerelateerde onderwerpen op People Power Radio. Voor Engelstalige tips zie het artikel van McNeill.

4} Bezoek virtuele events, conferenties en webinars.

Ook een uitstekend idee voor mensen met een goede internetverbinding! Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod op PWacademy. En wie een mooi achtergrondje voor zichzelf heeft ingesteld op Zoom, Slack of Teams hoeft zich nergens voor te schamen … deze virtuele manier van leren, vergaderen en netwerken zou weleens het ‘nieuwe normaal’ kunnen worden, meent McNeill.

5} Hou contact met je leidinggevende, coach of mentor.

Je kunt dat doen in een videomeeting, via social of gewoon per mail en telefoon. Maakt niet uit hoe, maar frequent contact waarin je de vorderingen bespreekt, bedankt voor de adviezen en tips en samen kijkt hoe nu verder zorgt ervoor dat je ontwikkeling niet stilstaat terwijl jij stil zit achter dat scherm.

6} Volg een online cursus of opleiding.

Ook hier is het aanbod groot, en snel uitdijend. We zullen geen reclame maken voor een specifieke aanbieder. Googlen op ‘online cursussen’ helpt je direct al vooruit.

7} Train je hersens.

Eigenlijk bedoelt McNeill: leer beter omgaan met de extra stress door onzekerheid over dit nieuwe virtuele bestaan, met dat op de loer liggende virus erom heen. Ook hier zijn vele aanbieders en mogelijkheden. Wij tippen de serie van het weekblad VN, met gesproken tekst op Blendle.

8} Leer beter omgaan met nieuwe digitale technieken.

Video-conferencing apps instellen heb je waarschijnlijk al in ijltempo moeten leren. Maar de ontwikkelingen gaan snel in de virtuele wereld. Vooral de apps om virtueel samen te werken als team spruiten omhoog. En vergaderen per video blijkt ook nog niet zo eenvoudig. Hou de nieuwe technieken bij, je raakt zo achterop, stelt McNeill.

9} Maak thuiswerken productiever.

De voor- en nadelen, afleiders en valkuilen van thuiswerken hebben we uitvoerig besproken op deze site. Maar als thuiswerken de rest van het jaar nog moet, heb je alle kans om er echt goed in te worden! Stelt McNeill optimistisch. Dus: scherp het eigen thuiswerkprotocol nog even wat verder aan.

10} Plan het verbeter-halfuurtje in.

Thuiswerkers hebben een strakke planning nodig, zeker als ze net beginnen, weet McNeill. Om de persoonlijke groei en ontwikkeling erin te houden, kan het slim zijn om in die dagelijkse planning ook een halfuur op te nemen waarin je iets nieuws leert. Omgaan met een programma of app, social media bedienen, een podcast … Maak er een gewoonte van om elke werkdag iets nieuws, of iets anders op te pikken. Je staat dan niet met een mond vol tanden als de manager je na de crisis vraagt: en wat heb jij ervan geleerd?Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Het Nieuwe Werken, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid