Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
36
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Blog Trouw aan jezelf blijven werkt het langst…
Blog

Trouw aan jezelf blijven werkt het langst…

Hoe trouw blijf je aan jezelf als je solliciteert? En kan het de recruiter tegenover je iets schelen of je dat bent? Of wil die gewoon horen wat hem goed uitkomt? Welke houding is het duurzaamst als je solliciteert en rekruteert, kortom. Dat vraagt Els Brouwer u af, op HR-Base.

Recruiters zoeken vaak iemand die lekker proactief is en niet bang is om initiatieven te nemen en die het wel een uitdaging vindt om zich van collega’s te onderscheiden door topprestaties te willen leveren. De recruiter vertelt het met een enthousiasme waar je niet omheen kunt en je laat je daarin meeslepen. Wie wil er nou geen topprestaties leveren? Beetje gek om dat over jezelf te zeggen.

De baan in praten?

“Ja, daar hou ik wel van,” hoor je jezelf zeggen maar iets in je buik rommelt een beetje gek. De een gedijt in een omgeving met een competitie-element, een ander wordt er doodongelukkig van. Als je heel eerlijk bent dan hoor je misschien toch bij die laatste groep. Maar de recruiter is al heel lang op zoek en wil nu eindelijk een keer scoren en hij doet zijn best om je de baan in te praten.

Toekomst

Nu zijn we de laatste jaren juist gewend geweest dat recruiters helemaal niet zo hard proberen om je ergens in te praten en dat ze daarentegen heel kritisch zijn. Maar de tijden gaan veranderen. Het zal niet lang duren of de sollicitant heeft het misschien weer meer voor het kiezen dan de werkgever. Die zal soms harder zijn best gaan doen om je over te halen. Een reden te meer om jezelf goed te kennen voordat je gaat solliciteren. Jij mag best kritisch zijn, iedereen is er uiteindelijk bij gebaat als jij tot je recht kan komen. In wat voor soort werkomgeving word jij gelukkig?

Ken jezelf!

Het gaat niet alleen om de functie of het takenpakket. Dat wordt steeds minder belangrijk. Het gaat om jou, waar ligt je talent en dat hoeft echt niet groots of meeslepend te zijn. Ben je een zorgzaam type, hou je van zekerheid? Zoek dan een werkomgeving waar het algemeen belang boven dat van het persoonlijke gaat. Initiatieven om dingen te veranderen worden je dan waarschijnlijk niet in dank afgenomen maar je weet wel waar je aan toe bent, en dat vind je waarschijnlijk prettig. Ben je iemand die snel ergens op uitgekeken raakt, ga dan niet in een omgeving werken waar vanuit kennis en energie wordt gewerkt, de energie om vol te houden en met geduld opnieuw beginnen als iets niet helemaal loopt zoals het moet. Hoogstwaarschijnlijk word jij daar gek van. Ken jezelf!

Authentiek zijn

Laten we ons er allemaal maar goed van bewust zijn: trouw aan jezelf blijven is een van de meest belangrijke dingen als het om solliciteren gaat. Ook wij als recruiters moeten ons daarvan bewust blijven. Banen hoeven niet meer voor het leven te zijn maar werknemers die snel afhaken kosten uiteindelijk veel geld, tijd en teleurstelling voor beide partijen.

(HR-Base, Els Brouwer)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Blog, Langer werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid