Stelling
"Thuiswerkers hebben een ritueel nodig om de werkdag af te sluiten."
23
4
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Van metrics naar analytics en predictives
Anders werken

Van metrics naar analytics en predictives

Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid van Vakmedianet heb ik een break-out sessie gehouden over ‘Koers op rendement!’. Dat het rendement van investeringen in duurzame inzetbaarheid leeft, bleek uit de grote belangstelling hiervoor en ook aan de brede diversiteit aan deelnemers.

Tijdens de sessie heb ik uit verschillende onderzoeken geciteerd. RAET heeft bijvoorbeeld onlangs onderzoek gedaan naar de mate waarin HR op de kaart staat en de gewenste cijfers kan leveren die noodzakelijk zijn voor de strategische ontwikkeling van de medewerkers en de organisatie. Hieruit blijkt dat de HR-kengetallen en –ratio’s nog steeds traditioneel liggen op het vlak van aantallen medewerkers, leeftijdsverhoudingen en verzuimcijfers.

Ook is er een gat tussen meten (metrics) en de analyse (analytics). En als dit wel in kaart gebracht is, dan is zelden spraken van strategische planning (predictives). In sommige onderzoeken wordt wel gesproken over het verband tussen werkvermogen en ziektekosten, dwz wat betekent een slecht, gemiddeld en goed werkvermogen? Maar onderzoeken tussen de vraag uit de business (wat heeft een afdeling nodig om succesvol te zijn) en de ondersteuning vanuit metrics en analytics, zijn op één hand te tellen.

Terwijl de analytics en vervolgens de predictives van groot belang zijn voor de voorspelbaarheid van de inzetbaarheid, de betaalbaarheid en de beschikbaarheid van de juiste medewerkers op de juiste plekken. Nu én zeker in de toekomst.

Kortom, het is belangrijk dat HR de slag maakt van metrix naar analytics en predictives? Pakt u met ons deze handschoen op? Wij helpen u hierbij graag!

Pascal Bougie MSc, adviseur Integraal Gezondheidsmanagement (IGM) bij Coöperatie VGZPrint Friendly, PDF & Email
Categorie : Anders werken, Blog, Rendement op arbeid

0 reacties op Van metrics naar analytics en predictives

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid