Stelling
"Wie opziet tegen verandering is niet duurzaam inzetbaar."
14
18
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Verpleegkundige die zelf roostert is tevredener
Anders werken

Verpleegkundige die zelf roostert is tevredener

Verpleegkundigen en verzorgenden die zelf hun rooster mogen samenstellen zijn meer tevreden dan collega’s die dit niet doen. Dat blijkt volgens Nursing uit een onderzoek naar roosteren in de gezondheidszorg door beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland.

Hoewel zelfsturende teams een trend zijn binnen de gezondheidszorg, is het zelfstandig roosteren volgens het onderzoek nog een zeldzaamheid. Verpleeghuizen nemen hierin het voortouw. Van de 640 respondenten gaf slechts 6,5 procent aan zelf te roosteren. Driekwart van deze mensen is daarover tevreden.

Meer gesloten diensten
Het minst tevreden zijn collega’s die hun roosters door de centrale planner laten maken. 60 Procent van deze groep zou dit liever anders zien. Als verbeterpunten geven veel verpleegkundigen en verzorgenden aan meer gesloten diensten te willen draaien. Ook willen ze dat er meer rekening wordt gehouden met hun wensen. Centrale roosteraars zouden alleen werken volgens protocollen en wettelijke richtlijnen, terwijl collega’s op de hoogte zijn van elkaars wensen en privéomstandigheden.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsvoorwaarden, Balans werk-privé, Gezonder werken, Het Nieuwe Werken, Implementatie, Medezeggenschap, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen, Tools, Uncategorized
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid