Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
36
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsrelaties VNG: mantelzorgende werknemers, u een zorg?
Arbeidsrelaties

VNG: mantelzorgende werknemers, u een zorg?

Een op de acht werknemers combineert zijn baan met langdurige zorg voor een chronisch zieke of gehandicapte partner, kind, ouder of buur. Door de vergrijzing zal het aantal mantelzorgers nog toenemen. Dat meldt de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) op haar website.

‘Hoe mantelzorgvriendelijk is uw personeelsbeleid?’, is de vraag die de vereniging stelt aan werkgevers. Op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) doen gemeenten aan mantelzorgbeleid, maar gemeenten zijn zelf ook werkgever.

Door werkgevers tot mantelzorgvriendelijk beleid te stimuleren en daarbij zelf het goede voorbeeld te geven, zijn die rollen te combineren.

Voorbeelden mantelzorgondersteuning en personeelsbeleid
De website Werk&Mantelzorg geeft voorbeelden van gemeenten die mantelzorgondersteuning en personeelsbeleid verbinden. Zo belooft Hilversum samen met zes andere werkgevers in een intentieverklaring om te zorgen voor een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat.

Apeldoorn hield een bijeenkomst over mantelzorgende werknemers. Onder meer zorgverzekeraar Achmea gaf daar uitleg hoe zij rekening houdt met de privésituatie van mantelzorgende personeelsleden.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Arbeidsrelaties, Balans werk-privé, Blog, Competentiemanagement, Implementatie, Langer doorwerken, Langer werken, Leiderschap, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen, Talentontwikkeling, Uncategorized, Vitaliteit
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid