Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
26
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer doorwerken Waarom Hans de Boer aan yoga doet
Langer doorwerken

Waarom Hans de Boer aan yoga doet

dynamisch bewegen op het bureau

De coronacrisis brengt veel spanningen met zich mee. Daarom is de overheid de campagne “Somber of gespannen door het coronavirus? Praat erover” begonnen. Het bedrijfsleven heeft zo zijn eigen oplossingen gevonden.

Met de boodschap: ‘Somber of gespannen door het coronavirus? Praat erover’ vraagt de overheid aandacht voor de psychische gevolgen van de corona-uitbraak. Op de radio en op sociale media worden praktische tips gegeven en worden mensen opgeroepen om erover te praten of hulp te zoeken als dat nodig is.

Meer stress

En dat lijkt steeds nadrukkelijker nodig. Want meer mensen krijgen stress door de kans op besmetting met het coronavirus, maar ook door de maatregelen om het virus onder controle te krijgen. De helft van de Nederlanders heeft daar nu moeite mee. Twee weken geleden gold dat nog voor 20 procent. Toch wil zeven op de tien Nederlanders ook de komende maanden anderhalve meter afstand houden. Wel geven steeds meer mensen aan last te hebben van angst, depressiviteit, paniek en slecht slapen. Voor de ruim 1 miljoen Nederlanders die al te maken hadden met psychische klachten geldt dit extra.

Extra drempel

Daarnaast kunnen mensen met psychische klachten door de coronamaatregelen een extra drempel ervaren om naar de huisarts te gaan voor hulp als ze dreigen vast te lopen. “Mensen die meer last hebben van psychische klachten, of die niet lekker in hun vel zitten in deze periode, moeten weten dat ze niet alleen zijn”, aldus staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid. Hij roept mensen op “om echt naar de huisarts te gaan als ze hulp nodig hebben”. Jessica Kiefte, hoogleraar publieke gezondheid aan de Universiteit Leiden stelt in De Volkskrant dat ongeveer de helft van ons hulp nodig heeft om zijn of haar levensstijl aan te passen. Vooral mensen met een ‘levensstijlziekte’, zoals diabetes en overgewicht zijn kwetsbaar tijdens een pandemie stelt ze.

Gezonder leven?

Niet iedereen leeft ongezonder tijdens de crisis. Zo is 13 procent meer gaan sporten, en 18 procent zegt dat ze gezonder eten. Maar 38 procent zegt juist minder te doen aan beweging of sport. Vooral jongeren hebben meer last van stress (40%). En bijna driekwart geeft toe dat ze niet gezonder eten in deze crisisweken.

Thuiswerken is topsport

Gelukkig zijn de werkgevers een platform begonnen met informatie en tips over thuiswerken. Het platform “Thuiswerken is topsport” is bedoeld om gezond thuiswerken te stimuleren. Op de website (thuiswerkenistopsport.nl) zijn onder meer ontspanningsoefeningen te vinden, maar ook recepten en handreikingen voor een goede balans tussen werk en privé. Ondernemers en experts hoe zij met thuiswerken omgaan. Het platform is in samenwerking met stichting NL Onderneemt Maatschappelijk! en met hulp van onder meer ministeries opgezet.

‘Elke dag wennen’

Zelf heeft Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW ook nog moeite met thuiswerken. “Ik moet ook nog elke dag wennen. Voor je het weet zit er geen rem op het werk en blijf je maar doorgaan.” Dat laatste is volgens De Boer ook een aandachtspunt, hij merkt het bij veel mensen in zijn omgeving. “Ik had nooit gedacht dat wij nog eens yogasessies gingen aanbieden in mijn laatste maanden”, aldus VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid