Stelling
"Wie opziet tegen verandering is niet duurzaam inzetbaar."
26
24
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsomstandigheden Week van de Werkstress wordt Weekje Werkplezier
Arbeidsomstandigheden

Week van de Werkstress wordt Weekje Werkplezier

Deze week, tussen 11 en 15 november is het tijd voor de jaarlijkse Week van de Werkstress. Maar: deze keer wordt het geen Zware Somberheid. Met activiteiten zoals Masterplan Maandag, Workout Woensdag en Digital Detox Donderdag worden organisaties aangemoedigd om ruimte te maken voor meer plezier op de werkvloer, ruimte voor ontwikkeling en uitdagingen binnen het werk. U kunt nog meedoen.

De Week van de Werkstress is relevanter dan ooit: meer dan een miljoen mensen in Nederland loopt namelijk jaarlijks het risico op een burn-out. Het doel van de Week van de Werkstress is: zoveel mogelijk werkende Nederlanders laten inzien dat werkstress is te voorkomen.

Vijf dagen, vijf activiteiten

Elke werkdag wordt een toepasselijke activiteit georganiseerd voor deelnemende bedrijven. Zo is er:

  • Masterplan Maandag: op deze dag wordt iedereen uitgenodigd om samen een masterplan te maken voor meer werkplezier.
  • Deadline Dinsdag: een oproep aan werkgevers om deadlines tijdelijk weg te doen en werknemers de ruimte en flexibiliteit te geven om zelf hun dag in te delen.
  • Workout Woensdag: organiseer een workout op jouw werk, denk bijvoorbeeld aan stoel squats, staand werken of een lunchwandeling. Bewegen draagt namelijk bij aan je weerbaarheid tegen werkstress.
  • Digital Detox Donderdag: leg je mobieltje weg en gebruik deze dag om aandacht te besteden aan de relatie tussen het gebruik van smartphones en werkstress.
  • Vrolijke Vrijdag: vier successen en voer een waarderingsrondje in. Want veel lachen en complimentjes draagt bij aan meer werkplezier.

Doe mee!

Op de website van OVAL kunt u zich aanmelden als deelnemer. U kunt dan ook de toolkit gebruiken om invulling te geven aan de Week van de Werkstress in uw eigen organisatie.

Bron: ArboportaalPrint Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsomstandigheden, Gezonder werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid