Stelling
"De bescheiden, maar harde meewerker is nu de ideale (thuiswerk)manager."
13
9
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsomstandigheden Week van de Werkstress wordt Weekje Werkplezier
Arbeidsomstandigheden

Week van de Werkstress wordt Weekje Werkplezier

Deze week, tussen 11 en 15 november is het tijd voor de jaarlijkse Week van de Werkstress. Maar: deze keer wordt het geen Zware Somberheid. Met activiteiten zoals Masterplan Maandag, Workout Woensdag en Digital Detox Donderdag worden organisaties aangemoedigd om ruimte te maken voor meer plezier op de werkvloer, ruimte voor ontwikkeling en uitdagingen binnen het werk. U kunt nog meedoen.

De Week van de Werkstress is relevanter dan ooit: meer dan een miljoen mensen in Nederland loopt namelijk jaarlijks het risico op een burn-out. Het doel van de Week van de Werkstress is: zoveel mogelijk werkende Nederlanders laten inzien dat werkstress is te voorkomen.

Vijf dagen, vijf activiteiten

Elke werkdag wordt een toepasselijke activiteit georganiseerd voor deelnemende bedrijven. Zo is er:

  • Masterplan Maandag: op deze dag wordt iedereen uitgenodigd om samen een masterplan te maken voor meer werkplezier.
  • Deadline Dinsdag: een oproep aan werkgevers om deadlines tijdelijk weg te doen en werknemers de ruimte en flexibiliteit te geven om zelf hun dag in te delen.
  • Workout Woensdag: organiseer een workout op jouw werk, denk bijvoorbeeld aan stoel squats, staand werken of een lunchwandeling. Bewegen draagt namelijk bij aan je weerbaarheid tegen werkstress.
  • Digital Detox Donderdag: leg je mobieltje weg en gebruik deze dag om aandacht te besteden aan de relatie tussen het gebruik van smartphones en werkstress.
  • Vrolijke Vrijdag: vier successen en voer een waarderingsrondje in. Want veel lachen en complimentjes draagt bij aan meer werkplezier.

Doe mee!

Op de website van OVAL kunt u zich aanmelden als deelnemer. U kunt dan ook de toolkit gebruiken om invulling te geven aan de Week van de Werkstress in uw eigen organisatie.

Bron: ArboportaalPrint Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsomstandigheden, Gezonder werken, Nieuws
De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid