Stelling
"Mijn bedrijf werft actief ouderen. Zo halen we de krenten uit de pap."
12
28
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Werknemers met stress hebben grotere kans op herseninfarct
Gezonder werken

Werknemers met stress hebben grotere kans op herseninfarct

Werknemers met stress op het werk hebben een ruim 20 procent hoger risico op een herseninfarct. Dat blijkt uit de analyse van bijna 200.000 Europese werknemers. Overigens hebben ze geen grotere kans op een hersenbloeding.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Working Populations Consortium onder leiding van de Zweedse onderzoekster Eleonor Fransson.

Relatie tussen stress en beroerte

De onderzoekers legden de individuele gegevens van veertien grote onderzoeken naar de relatie tussen beroerte en stress naast elkaar. Van de werknemers rapporteerde 16 procent stress op het werk. Tijdens een periode van 9,2 jaar werden 2023 beroertes geteld onder de doelgroep.

De onderzoekers in de groep met werkstress ten opzichte van de groep zonder stress kwam uit op 1,09. Voor een herseninfarct was 1,24 en voor een hersenbloeding 1,01.

Absolute cijfers

De auteurs geven geen absolute cijfers in hun onderzoeksverslag. Op de duizend werkenden zonder stress in het onderzoek kregen in 9 jaar tijd ongeveer tien mensen een beroerte, op de duizend werkenden met stress was dat twaalf mensen. Een verhoging van 20 procent werd ook gevonden in een eerdere studie van dezelfde werkgroep naar de relatie tussen werkstress en hart- en vaatziekten.

‘Verder onderzoek moet uitwijzen of interventies op werkstress het beroerterisico verder kunnen verminderen buiten de bestaande preventieve strategieën’, concluderen de onderzoekers.Print Friendly, PDF & Email
Tags : , , , ,
Categorie : Gezonder werken
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

SAVE THE DATE: 26-11-2019

Hét event Duurzame Inzetbaarheid , is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid