Stelling
"Bij langer thuiswerken moet je het werk zelf heel anders inrichten."
35
6
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Werknemers met stress hebben grotere kans op herseninfarct
Gezonder werken

Werknemers met stress hebben grotere kans op herseninfarct

Werknemers met stress op het werk hebben een ruim 20 procent hoger risico op een herseninfarct. Dat blijkt uit de analyse van bijna 200.000 Europese werknemers. Overigens hebben ze geen grotere kans op een hersenbloeding.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Working Populations Consortium onder leiding van de Zweedse onderzoekster Eleonor Fransson.

Relatie tussen stress en beroerte

De onderzoekers legden de individuele gegevens van veertien grote onderzoeken naar de relatie tussen beroerte en stress naast elkaar. Van de werknemers rapporteerde 16 procent stress op het werk. Tijdens een periode van 9,2 jaar werden 2023 beroertes geteld onder de doelgroep.

De onderzoekers in de groep met werkstress ten opzichte van de groep zonder stress kwam uit op 1,09. Voor een herseninfarct was 1,24 en voor een hersenbloeding 1,01.

Absolute cijfers

De auteurs geven geen absolute cijfers in hun onderzoeksverslag. Op de duizend werkenden zonder stress in het onderzoek kregen in 9 jaar tijd ongeveer tien mensen een beroerte, op de duizend werkenden met stress was dat twaalf mensen. Een verhoging van 20 procent werd ook gevonden in een eerdere studie van dezelfde werkgroep naar de relatie tussen werkstress en hart- en vaatziekten.

‘Verder onderzoek moet uitwijzen of interventies op werkstress het beroerterisico verder kunnen verminderen buiten de bestaande preventieve strategieën’, concluderen de onderzoekers.Print Friendly, PDF & Email
Tags : , , , ,
Categorie : Gezonder werken

0 reacties op Werknemers met stress hebben grotere kans op herseninfarct

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid