Stelling
"Het Nieuwe Beoordelen helpt vooral de midcareers met langer en beter doorwerken."
8
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Zet een Kroon op uw duurzame inzet!
Anders werken

Zet een Kroon op uw duurzame inzet!

Kroon-op-het-Werk

Stel: u heeft de indruk dat uw organisatie al een tijd goed werkt aan duurzame inzetbaarheid. Mensen denken om hun persoonlijke ontwikkeling, ze letten op hun gezondheid, en ze zijn actiever met netwerken. Probeer dan eens of u de Kroon op uw werk kunt krijgen. Doe mee met de jaarlijkse competitie voor het bedrijf dat de beste aanpak van duurzame inzetbaarheid laat zien.

U heeft ontwikkelgesprekken gevoerd met de meeste medewerkers, vooral met de mensen die al jaren hetzelfde werk doen, de bezoeken aan beurzen en congressen nemen toe, mensen maken opleidingsplannen, ze proberen ander werk uit, ze zijn fitter, gezonder en gemotiveerder. U let op het eten in de kantine, en uw bedrijf geeft kortingen op fitnessprogramma’s. U bent goed bezig, kortom. Dan is het tijd voor erkenning. Als aanmoediging en waardering voor uw medewerkers en aanmoedinging om op de ingeslagen weg verder te gaan. U gaat meedoen aan de jaarlijkse competitie voor de Kroon op het Werk prijs 2018.

Hoe werkt dat?

Na de aanmelding via de website van de NPDI vullen drie tot vijf sleutelfiguren binnen uw bedrijf de online TNO bedrijfsscan in. Waaronder een lid van het management team of een leidinggevende, een HR-functionaris en een lid van de ondernemingsraad. Op de ingevulde vragenlijsten wordt automatisch een feedback-rapport gegenereerd. Dit kunt u al onderling bespreken en er uw voordeel mee doen.

Vier genomineerde bedrijven

TNO zet hierna via een speciale scoringsmethodiek en een juryadvies de deelnemende bedrijven in een rangorde. De jury, bestaande uit bekende en deskundige namen uit de vakbeweging, werkgevers en wetenschap selecteert uit de acht hoogst scorende bedrijven vier genomineerden voor de Kroon op het Werk-prijs. De genomineerden krijgen bezoek van de jury, en er wordt een korte bedrijfsfilm gemaakt. De secretaris van de jury maakt een verslag van elk bedrijfsbezoek.

Dit geeft veel publiciteit

Op 25 september 2018 komt de jury bijeen en kiest de uiteindelijke winnaar. Dat gebeurt tijdens het landelijk event door het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid, samen met Gezond in Bedrijf. Een event omgeven met veel publiciteit die alle genomineerden een stevige prikkel geeft om door te gaan met hun aandacht voor duurzame inzetbaarheid. En als winnaar profiteert u nog jarenlang van de extra media-aandacht! Dat geldt overigens ook – in iets mindere mate ‑ voor de genomineerden.

Wie is de jury?

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van organisaties die een actieve rol spelen bij het inzetbaarheidsbeleid in bedrijfsorganisaties. Waaronder Richard Weurding, juryvoorzitter en directeur Verbond van Verzekeraars, Eelco Tasma, beleidsadviseur FNV, Gerard Groten, directeur arbeidsvoorwaardenbeleid AWVN, Paulien Bongers, hoogleraar Universitair Medisch Centrum VU en Innovatiedirecteur Arbeid TNO, Wilmar Schaufeli, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie Universiteit Utrecht en de winnaars van vorige edities van de Kroon op het Werk.

Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid

Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) is een netwerk, opgericht in november 2014, gericht op het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid. Het NPDI is er om bij alle organisaties en medewerkers inzet en inzetbaarheid in het werk optimaal op elkaar af te stemmen. Eenmaal per jaar reikt het NPDI de Kroon op het Werk prijs uit, aan een organisatie die zich positief onderscheidt in het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden voor de Kroon op het werk kan tot 1 juli 2018 via deze link. Nog vragen? Neem dan contact op met de jurysecretaris Wouter van Ginkel via info@NPDI.nlPrint Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid